Symposium Gene-specific epidemiological and molecular aspects of Lynch syndrome

donderdag 20 september 2018 00:00 - 18:00

Op donderdag 20 september om 11.15 uur zal de openbare verdediging plaatsvinden van het proefschrift ‘PMS2-associated Lynch syndrome: the odd one out’ door Sanne ten Broeke.

Aansluitend is er een symposium getiteld ‘Gene-specific epidemiological and molecular aspects of Lynch syndrome’. Voertaal is Engels. Dit symposium is gericht op iedereen die betrokken is bij de zorg en het onderzoek voor Lynch syndroom patiënten, waaronder MDL-artsen, oncologen, gynaecologen, pathologen, klinisch en moleculair genetici en ander geïnteresseerden.

Onder andere zijn er twee buitenlandse sprekers op dit symposium:

  • Professor Jenkins (Melbourne university) de directeur van het Centrum voor Epidemiologie & Biostatistiek, School of Population & Global Health. Hij is een epidemioloog die al ruim 20 jaar onderzoek doet naar de rol van genetische en omgevingsoorzaken van kanker en de preventie en vroege detectie van colorectale kanker. Hij is hoofdonderzoeker van Colon Cancer Family Registry Cohort en leider van een wereldwijde studie naar kankerrisico's voor het Lynch-syndroom.
  • prof Matthias Kloor (University of Heidelberg), PD Dr., is een arts-wetenschapper die al meer dan een decennium werkzaam is op het gebied van moleculaire pathologie, tumorimmunologie en pathogenese van erfelijke kanker. Gedurende de laatste 10 jaar als leider van de onderzoeksgroep 'Immuunbiologie van microsatelliet-instabiele kanker' richt hij zich op de identificatie van relevante neoantigenen die specifiek werden gegenereerd in microsatelliet-instabiele (MSI-H) kankers en die van belang zijn voor een vaccinatie strategie bij darmkanker.

Accreditatie voor artsen is aangevraagd.

Aanmelden kan op volgende mail adres: stafsecretariaat.kg@lumc.nl,
Graag met vermelding van BIG nummer ivm met accreditatie, kan eventueel dag zelf ook nog.

Sluiten