Vacature overzicht

Klinisch Geneticus UMCG in Groningen

Binnen de sectie Klinische Genetica van de afdeling Genetica zijn ongeveer 50 medewerkers uit verschillende disciplines actief. Wij verwelkomen een breed inzetbare klinisch geneticus of aios in de laatste fase van de opleiding, die actief bijdraagt aan patiëntenzorg en enthousiast participeert in opleidingen, onderwijs en/of wetenschappelijk onderzoek. Uw werkterrein is afhankelijk van uw ervaring, ambities en competenties en van de behoeften van de sectie. Een deel van de patiëntgebonden werkzaamheden kan plaatsvinden in één van onze buitenpoliklinieken.

Graag reageren voor 17 juli.
Klik hier voor meer informatie.

UMC Utrecht, afdeling Genetica biedt een functie als maatschappelijk werker

Samen met jouw gedreven collega's werk je als maatschappelijk werker aan de patiëntenzorg op het gebied van klinische genetica. Je psychosociale deskundigheid zet je waar nodig in bij alle genetische aandoeningen, met als hoofdaandachtsgebieden erfelijke neurologische / neuromusculaire / neurodegeneratieve aandoeningen en erfelijke hartspier- / hartritmeaandoeningen. Het is een uitdagende functie in een vakgebied waarbij de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

Wij vragen:
Je hebt de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk (MWD, Social Work) afgerond en werkt en denkt op wo-niveau. Een aanvullende master is een pré. Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in de psychosociale hulpverlening. Bij voorkeur heb je ervaring in de gezondheidszorg met multidisciplinair / systeemgericht werken. Daarnaast zijn onderwijs en opleiding bekend terrein voor je. Je hebt affiniteit met het werken met groepen en bent een zelfstandig werkend teamspeler. Je bent bereid om af en toe in de avonduren te werken. Verder ben je ingeschreven in het beroepsregister of bereid daartoe.

Functieomschrijving:
Wil jij werken in een innovatieve, boeiende omgeving waar je met beide benen in de maatschappij staat? Als maatschappelijk werker Genetica begeleidt je patiënten bij psychosociale problemen die samenhangen met een erfelijke aandoening, maar ook gezonde familieleden die (mogelijk) dezelfde erfelijke aanleg hebben. Je begeleidt hen bij het (keuze)proces rondom erfelijkheidsonderzoek. De gevolgen en mogelijke problemen bij erfelijkheidsonderzoek overzie je en je anticipeert op wat dit kan betekenen voor patiënten en familieleden. Veel voorkomende gespreksonderwerpen zijn: de keuze om (op dit moment) wel of geen (dna-)onderzoek te doen, het omgaan met een (ongunstige) uitslag, de keuze een gewenste zwangerschap al dan niet voort te zetten wanneer er sprake is van een ernstige (genetische) bevinding, hoe kinderen of familieleden te informeren over erfelijke aandoeningen en erfelijke aanleg en kinderwens. Waar nodig neem je steeds het perspectief van partner, gezin en/of familieleden mee. Naast individuele en systeemgesprekken bestaat je aanbod ook uit (lotgenoten)groepen (in de avonduren). Daarnaast draag je actief bij aan het opleidingsprogramma van de artsen in opleiding tot klinisch geneticus. Je geeft voorlichting aan patiëntengroepen en je biedt consultatie aan andere hulpverleners. Verder neem je deel aan multidisciplinaire overleggen binnen en buiten de afdeling. Je maakt deel uit van een groep van maatschappelijk werkers die een actieve bijdrage levert aan het afdelingsbeleid. Je hebt een innovatief denkpatroon.

Praktische informatie
De contactpersonen voor deze vacature zijn onze maatschappelijk werkers Sanne Stehouwer (s.stehouwer@umcutrecht.nl) en Steven van Essen (s.a.vanessen-2@umcutrecht.nl) of telefonisch via 088 755 3800. De eerste ronde van gesprekken wordt gehouden op donderdag 4 juli 2019; de tweede ronde zal plaatsvinden op dinsdag 9 juli 2019. De sluitingsdatum voor het insturen van brieven is zondag 30 juni 2019.

Solliciteren via www.werkenbijumcutrecht.nl o.v.v. vacature nr 2019-0499 geniet de voorkeur.

Vacature Clinical Research Fellow in Translating Genomic Medicine Initiative (TGMI)

We seek an outstanding academic clinician, ideally with experience in paediatrics or clinical genetics to take up post funded by Wellcome until January 2022 as part of the Translating Genomic Medicine Initiative (TGMI). Your work will involve developing an informatics approach to the accurate and high-throughput extraction of diagnostically useful information from published literature on rare and ultra-rare neurodevelopmental disease using the online system that we have developed with the European Bioinformatic Institute https://www.ebi.ac.uk/gene2phenotype/ . Experience in clinical feature coding and mutation nomenclature would be advantageous. This post will work closely with other clinician curators based in the MRC Human Genetics Unit and the University of Manchester.

Ideally you should have a medical degree, MRCP(Paeds) and significant clinical experience in clinical genetics. Non-medical candidates with a PhD in a relevant area and experience in clinical coding and data extraction are also welcome to apply. You will work to implement the G2P resource for computational phenomic analysis of genetically determined severe neurodevelopmental disorders. A strong interest in computational science would be valuable. The role will also entail responsibilities in contributing to research at Edinburgh by writing publications in high-impact factor journals in collaboration with the supervisors. We seek a highly self-motivated clinician who will play an active role in IGMM, TGMI and MRC HGU academic communities.

The earliest start date is 01 April 2019.This post is available on a fixed term basis, with a working pattern of 40 hours per week until 31st January 2022.

Klik hier voor meer informatie

Resident medische genetica, Universitair Ziekenhuis Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, is een universitair ziekenhuis gelegen op de Brussels Health Campus te Jette, samen met de Faculteit Geneeskunde en Farmacie. Met meer dan 720 bedden en 3400 personeelsleden bekleedt dit ziekenhuis een belangrijke positie in de zorgsector.
Het Centrum voor Medische Genetica van de Vrije Universiteit Brussel is één van de 8 erkende Centra voor Menselijke Erfelijkheid in België. Dit Centrum organiseert raadplegingen voor erfelijkheidsadvies, voert laboratoriumanalyses uit inzake cytogenetica, DNA en biochemie en verricht wetenschappelijk onderzoek. Het Centrum voor Medische Genetica van de V.U.B. heeft een specifieke expertise ontwikkeld in reproductieve genetica en pre-implantatie genetische diagnostiek en bekleedt in deze domeinen een vooraanstaande rol op wereldvlak.

Vanaf april 2019 is er een vacature voor een resident medische genetica.

Functie

  • Je stelt genetische diagnosen en doet counselling in het Centrum Medische Genetica en in diverse multisciplinaire raadplegingen
  • Je overlegt met diverse andere specialisten en geeft ze advies
  • Je overlegt met wetenschappers van de diagnostische laboratoria, je bekwaamt je in de moleculaire diagnostiek en neemt actief deel in de moleculaire en cytogenetische diagnostiek

Profiel

  • Je bent (bijna) klinisch geneticus
  • Ervaring met medisch genetische laboratoriumtechnieken is een pluspunt
  • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek en hebt een aantal wetenschappelijke publicaties in peer reviewed tijdschriften
  • Je hebt goede didactische kwaliteiten en communicatieve vaardigheden
  • Je bent goed drietalig (Nederlands, Frans, Engels) of bent bereid hierin nader te bekwamen

Aanbod

  • Een verloning overeenkomstig deze verantwoordelijke functie
  • Een uitgebreid pakket extralegale voordelen met o.a. een gewaarborgd inkomen, overlijdensverzekering, hospitalisatieverzekering, eigen kinderkribbe, kinderopvang tijdens de schoolvakanties, tussenkomst in maaltijden,…

Interesse? Geïnteresseerden nemen contact op met frederik.hes@uzbrussel.be

Verpleegkundig specialist/physician assistant oncogenetica UMC Utrecht

UMC Utrecht, divisie Laboratorium, Apotheek en Biomedische Genetica heeft een vacature voor de Afdeling Genetica voor de functie van verpleegkundig specialist/physician assistant oncogenetica, m/v. Je werkt voor het aandachtsgebied oncogenetica. Je verleent poliklinische zorg, geeft erfelijkheidsvoorlichting aan gezonde adviesvragers en coördineert het erfelijkheidsonderzoek. De afdeling Genetica van het UMC Utrecht biedt erfelijkheids- en dna-onderzoek, counseling en voorlichting. Dat doen we met een team van zeer kundige en betrokken zorgverleners (klinisch genetici, arts-assistenten, physician assistants (i.o.) en genetisch consulenten).

Klik hier voor meer informatie.

Het UMC Utrecht zoekt een ANIOS Klinische Genetica

De afdeling Genetica van het UMC Utrecht biedt erfelijkheids- en DNA-onderzoek, counseling en voorlichting. Dat doen we met een team van zo’n 250 zeer kundige en betrokken zorgverleners. Binnen het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis werken klinisch
genetici samen met andere medisch specialisten in de diagnostiek en/of behandeling van erfelijke en/of aangeboren ziekten. Onze klinisch genetici zijn nauw betrokken bij het vormgeven van de toekomst van het vakgebied. De afdeling Genetica draagt bij aan de
opleiding van jong talent, zodat onze klinisch genetische zorg ook in de toekomst van goede kwaliteit is. We zijn een erkend opleidingsinstituut en verzorgen opleidingen tot klinisch geneticus en laboratoriumspecialist. In 2016 is onze afdeling als eerste van de Nederlandse umc’s gestart met een coschap klinische genetica voor alle vierdejaars geneeskundestudenten. Ons laboratorium voor genoomdiagnostiek maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken.

Functieomschrijving:
Je gaat als arts niet in opleiding tot specialist (anios) aan de slag op de afdeling Genetica. Hier draag je zorg voor diagnostiek en counseling bij genetische vragen. Je werkt voornamelijk binnen het aandachtsgebied algemene genetica. Bij voorkeur werk je fulltime, maar een aanstelling van tachtig procent is ook mogelijk.

Functie-eisen:
Je bent afgestudeerd arts of behaalt binnenkort het artsdiploma. Ervaring in de klinische genetica of in een ander klinisch specialisme is een pre. We hechten veel waarde aan (aantoonbare) interesse in de klinische genetica. Verder heb je uitstekende contactuele eigenschappen, werk je graag in teamverband en heb je een sterke ambitie om jouw horizon te verbreden.

Wij bieden:
Je werkt als arts niet in opleiding tot specialist (anios) op de afdeling Genetica. Je draagt zorg voor diagnostiek en counseling bij genetische vragen.

Wij vragen:
Je bent een afgestudeerd arts of behaalt binnenkort het artsdiploma. Ervaring in de klinische genetica of in een ander klinisch specialisme is een pre.

Sollicitatiemogelijkheden:
Solliciteren via www.werkenumcutrecht.nl geniet de voorkeur. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de week van 27 mei. Schriftelijke sollicitaties per e-mail dienen onder vermelding van het vacaturenummer 2019-0382 vóór 19 mei 2019 te
worden gericht aan drs. C.J.M. van der Sijs-Bos, hoofd sectie Klinische Genetica, emailadres: d.germers@umcutrecht.nl.

Human genetics (m/f) / Facharzt für Humangenetik (m/w)

amedes offers interdisciplinary medical services for patients, physicians and hospitals at more than 60 locations throughout Germany and Belgium. Each year more than 3,500 employees – including 350 medical experts – care for more than 450,000 patients attending our clinics. We are one of the leading providers of genetic counselling and molecular and cytogenetic laboratory services and still growing.

Our teams in Hamburg, Hannover, Göttingen, Essen, Frankfurt, and Mainz need your support for genetic counselling and validation of lab reports.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bestuurslid tevens fungerend als Voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie

De Federatie Medisch Specialisten (Federatie) is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, waarvan vijf met ieder hun eigen aandachtsgebied en een voorzitter. De (eerste) zittingstermijn van de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem (KNO-arts in het LUMC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie, verloopt eind 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bioinformaticus Erasmusmc

De afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC heeft een open positie voor een bioinformaticus (PhD student of postdoc). Het onderzoek vindt plaats in de groep van Dr. Stefan Barakat, en focust op de rol van het non-coding genome in neurodevelopmental disorders.

Voor meer informatie klik hier (postdoc) of hier (PhD student).

Sluiten