Vacature overzicht

Vacature dagelijks bestuur VKGN

Omdat er in het dagelijks bestuur van de VKGN een vacature ontstaat, zijn wij op zoek naar een klinisch geneticus, algemeen bestuurslid. We zien in het dagelijks bestuur graag zo veel mogelijk centra en aandachtsgebieden vertegenwoordigd, maar kwaliteiten en enthousiasme staan natuurlijk voorop.

Bent u geïnteresseerd, dan verzoeken wij u zich te melden via secretariaat@vkgn.org. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Frederik Hes (aftredend voorzitter), Wendy van Zelst-Stams (bestuurslid, beoogd voorzitter), Marieke van Dooren (vice-voorzitter), Paul van der Zwaag (penningmeester), Bernadette van Nesselrooij (secretaris) of Charlotte Dommering (algemeen DB-lid).

Wij hopen de aanvulling in het bestuur aan te kunnen kondigen bij de ledenvergadering van de VKGN op 17 januari 2019.

UMC Utrecht, afdeling Genetica biedt een functie als maatschappelijk werker

Binnen de afdeling Genetica wordt dagelijks met meer dan 250 medewerkers gewerkt aan onze ambities op het gebied van klinische genetica, genoomdiagnostiek, metabole diagnostiek en onderzoek. Patiënten en hun families kunnen bij ons terecht voor erfelijkheidsadvisering, chromosoomonderzoek, DNA-diagnostiek en metabole diagnostiek. We besteden veel aandacht aan counseling en voorlichting.

Klik hier voor meer informatie. Reageren kan tot 5 januari 2019.

Physician Assistant klinische Genetica (0.8-1.0 fte)

De physician assistant is belast met de directe zorgverlening aan individuele patiënten c.q. adviesvragers en/of hun familieleden, die vanwege een mogelijk erfelijke aandoening naar de afdeling Klinische Genetica van het Amsterdam UMC locatie AMC worden verwezen. Naast het geven van erfelijkheidsvoorlichting aan patiënten met oncologische of cardiologische aandoeningen welke mogelijk erfelijk kunnen zijn, is er speciale aandacht voor het efficiënt verloop van de counseling en het eventueel daaruit voortkomende erfelijkheidsonderzoek. Daarnaast kan de PA als een eerste aanspreekpunt fungeren voor huisartsen, medisch specialisten en patiënten en participeren in multidisciplinaire spreekuren /poliklinieken, het (zelfstandig) initiëren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en verzorgen van onderwijs, voorlichting(materiaal) en deskundigheidsbevordering.

Klik hier voor meer informatie.

Klinisch geneticus oncogenetica (08-1.0 fte)

Het Amsterdam UMC zoekt een enthousiaste collega, gespecialiseerd in de oncogenetica, die goed in teamverband kan werken. Je denkt graag mee over innovatie op het gebied van de patiëntenzorg en de toekomst van de klinische genetica. Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, het superviseren en opleiden van artsen en physician assistants. Binnen de afdeling zijn lopende klinische en basaal wetenschappelijke research lijnen op oncogenetisch gebied van o.a. retinoblastomen, borstkanker, nierkanker/Birt-Hogg-Dubé syndroom en Fanconi anemie.

Reageren kan tot 18 december 2018. Klik hier voor meer informatie.

Vacature Klinisch geneticus Radboudumc

Het Radboudumc is op zoek naar een (bij voorkeur ervaren) oncogeneticus, die wil participeren in het oncogenetica team en proactief wil bijdragen aan (innovatie in) de patiëntenzorg, het wetenschappelijk onderzoek, het onderwijs en de opleiding en supervisie van onze arts-assistenten, physician assistents en genetisch consulenten. Daarnaast heeft de afdeling Genetica een coördinerende taak in het Europese referentienetwerk voor erfelijke kanker (ERN Genturis). Actieve participatie in de ERN is een pre. Reageren kan tot 2 januari 2019.

Klik hier voor meer informatie.

Bestuurslid Federatie Medisch Specialisten, tevens fungerend als Voorzitter Raad Opleiding

De Federatie Medisch Specialisten is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Via alle wetenschappelijke verenigingen vertegenwoordigt de Federatie ongeveer 22.000 medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, zijnde een algemeen voorzitter en vijf leden met ieder hun eigen aandachtsgebied. De zittingstermijn van dr. Marianne ten Kate-Booij (gynaecologe in het Erasmus MC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Opleiding, verloopt 30 juni 2019. Dr. Ten Kate-Booij is niet meer herkiesbaar.

Bekijk hier de volledige vacature.

Human genetics (m/f) / Facharzt für Humangenetik (m/w)

amedes offers interdisciplinary medical services for patients, physicians and hospitals at more than 60 locations throughout Germany and Belgium. Each year more than 3,500 employees – including 350 medical experts – care for more than 450,000 patients attending our clinics. We are one of the leading providers of genetic counselling and molecular and cytogenetic laboratory services and still growing.

Our teams in Hamburg, Hannover, Göttingen, Essen, Frankfurt, and Mainz need your support for genetic counselling and validation of lab reports.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bestuurslid tevens fungerend als Voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie

De Federatie Medisch Specialisten (Federatie) is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, waarvan vijf met ieder hun eigen aandachtsgebied en een voorzitter. De (eerste) zittingstermijn van de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem (KNO-arts in het LUMC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie, verloopt eind 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bioinformaticus Erasmusmc

De afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC heeft een open positie voor een bioinformaticus (PhD student of postdoc). Het onderzoek vindt plaats in de groep van Dr. Stefan Barakat, en focust op de rol van het non-coding genome in neurodevelopmental disorders.

Voor meer informatie klik hier (postdoc) of hier (PhD student).

Sluiten