Congres: Macht, spelregels in de zorg

vrijdag 06 oktober 2017 - zaterdag 07 oktober 2017 09:00 - 23:00

Congres: Macht, spelregels in de zorg

Heeft u als arts de touwtjes nog zelf in handen? Of worden (te) veel beslissingen voor u genomen? Hoe kunt u als arts zelf de leiding nemen in (financiële) discussies binnen het veranderend zorglandschap? Het wordt hoog tijd dat medici gaan meedenken op beleidsmatig niveau! Wilt u meer weten over de machtsfactoren die een belangrijke rol spelen in uw dagelijks werk als arts?

Kom dan naar het congres ‘Macht, spelregels in de zorg’, georganiseerd door Stichting Arts en Organisatie. Op vrijdagavond 6 en zaterdag 7 oktober 2017 organiseert Stichting Arts en Organisatie een congres over bestuur, beleid en financiën in de zorg en welke machtsfactoren hierin een belangrijke rol spelen.

Het congres vindt plaats op een unieke locatie in het Noordlease stadion van FC Groningen; vrijdagavond in de luxe zaal van het bioscoopcomplex Kinepolis, gevestigd in het stadion, en het plenaire programma op zaterdag in de Noordlease business corner. De workshops/masterclasses vinden plaats in de skyboxen.

Gedurende het congres worden de verschillende spelers binnen ons zorgstelsel in beeld gebracht en wordt besproken hoe ‘de macht’ onder deze spelers is verdeeld. Wie beslist over de hoogte van vergoedingen voor procedures? Wie bepaalt de inhoud van het zorgpakket? Hoe houden we medicijnen betaalbaar? Diverse sprekers, zoals dr. Marian Kaljouw (voorzitter raad van bestuur Nederlandse Zorgautoriteit), drs. Laura van Geest (directeur Centraal Planbureau) en Bert van der Hoek (De Friesland zorgverzekeraar), zullen ieder vanuit hun eigen invalshoek nader ingaan op deze vragen.

Op zaterdag is er gelegenheid dieper in te gaan op een specifiek onderwerp tijdens één van de masterclasses of workshops. Uiteraard is er na elke plenaire presentatie de mogelijkheid om met de spreker in discussie te gaan.

Kortom, als u graag mee wilt denken over de organisatie van de Nederlandse zorg, dan is dit een congres dat u niet mag missen!

In het kort

Wat Congres Stichting Arts en Organisatie ‘Macht, de spelregels in de zorg’
Wanneer Vrijdagavond 6 oktober en zaterdag 7 oktober 2017
Waar Noordlease stadion FC Groningen
Voor wie Medisch specialisten (Cluster 1, 2 en 3), A(N)IOS en coassistenten
Accreditatie 9 punten, (ABAN)

Meer informatie en tickets: www.artsenorganisatie.nl
Hotelovernachting inclusief ontbijt kunt u bijboeken voor €79,-

Sluiten