Voorlichting

Wil je weten wat je kunt verwachten bij de klinisch geneticus? Kijk dan hier.

Informatie voor patiënten

Op onze patiëntenpagina’s vind je meer informatie over

·erfelijke aanleg in de familie

·diagnose erfelijke ziekte

·kinderwens en erfelijkheid

Ook hebben klinisch genetici informatiebrieven geschreven over verschillende erfelijke en aangeboren aandoeningen.

Vragen over erfelijkheid en erfelijke ziektes

Op telefonische- of per e-mail gestelde vragen of adviezen over erfelijkheid en erfelijke ziektes kunnen wij niet ingaan. Wij raden je aan om daarover contact op te nemen met je huisarts of specialist. Deze kan jou mogelijk doorverwijzen naar één van de poliklinieken klinische genetica bij jou in de buurt.

Voorlichtingsmateriaal op erfelijkheid.nl

Wij verwijzen vaak naar erfelijkheid.nl. Op deze publiekswebsite staat betrouwbare informatie over erfelijkheid, erfelijke aandoeningen en genetisch onderzoek. Je kunt informatie zoeken per ziekte en je vindt er ook brochures, filmpjes en soms keuzehulpen.
Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Dan kun je mailen naar de Erfolijn. Zij geven een antwoord op maat en verwijzen je als het nodig is naar de juiste organisatie.

Patiëntenorganisatie

Heb je een erfelijke ziekte (in de familie) en zoek je een patiëntenorganisatie? Kijk dan op de website van de VSOP. De VSOP is de Nederlandse patiëntenkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen. Hieronder vallen ook erfelijke, chromosomale en aangeboren aandoeningen.

Zorgprofessionals

Werk je in de zorg en heb je vragen over genetica en aanverwante onderwerpen? Kijk dan op artsengenetica.nl.

Sluiten