Kennisuitwisseling rond EDS en CCI

zaterdag 18 mei 2019 09:00 - 14:00

Op initiatief van Zebraz World, namens alle EDS patiënten uit de groep met hoog cervicale instabiliteit, vindt op zaterdag 18 mei een kennisuitwisseling plaats. Deze is bedoeld voor professionals in de zorg die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met neurologische problemen als gevolg van een (hoog) cervicale instabiliteit bij het Ehlers- Danlos Syndroom. Maar ook bij patiënten met eventuele CVS/ME en/of onderliggende hoog cervicale- whiplash schade.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019 in Hotel Mitland in Utrecht, van 9.00 tot 14.00 uur. Aansluitend op het programma voor professionals volgt een middagsessie waar Dr. Gilete en andere sprekers in gesprek gaan met patiënten. Ook bij dit onderdeel bent u van harte uitgenodigd.

Het programma (wijzigingen voorbehouden) is als volgt:

9.00 uur: ontvangst met koffie en thee
9.30 uur: welkomstwoord van de dagvoorzitter
9.45 uur: een patiënte vertelt
10.15 uur: pauze
10.45 uur: presentatie van Dr. Gilete, neurochirurg uit het Teknon Centre in Barcelona. Dr. Gilete heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in cranio cervicale fusies bij EDS-patiënten en geeft een presentatie over de diagnostische criteria bij de verschillende door hem gebruikte Upright beeldtechnieken, en de specifieke uitvoeringsaspecten van zijn operaties.
12.15 uur: Alfred Schlemmer en Holger Frey van Tecserena lichten de voordelen uit van U-MRI bij de diagnostiek, ook bij vaker voorkomend letsel.
13.00 uur: nawoord en afsluiting
13.30 - 14.00 uur: mogelijkheid om na te praten in lounge of zaal
14.00 uur: het patiëntengedeelte van de dag

Deelname is gratis en u kunt zich aanmelden op www.zebrazworld.com.

Sluiten