De Week van Gezond Zwanger Worden

donderdag 13 juni 2024

Wil jij komend jaar zwanger worden? Deze vraag mag veel meer gesteld worden door zorg- en hulpverleners. Deze vraag hoort bij goede zorg verlenen. Om aandacht te vragen voor de voorbereiding op een gezonde zwangerschap organiseert het actieprogramma Kansrijke Start van 17 tot en met 21 juni de themaweek Gezond Zwanger Worden. De week richt zich in de eerste plaats op zorg- en hulpverleners die dagelijks contact hebben met mensen in de vruchtbare leeftijd (óók de mannen) met een mogelijke zwangerschapswens.
Tijdens de week vinden verschillende webinars en activiteiten plaats die zorg- en hupverleners handvatten bieden om deze belangrijke vraag vaker te stellen.
Weten welke activiteiten er zijn en waar je als professional aan kunt deelnemen? Kijk dan op de Week van Gezond Zwanger Worden.

Op dinsdag 18 juni aanstaande van 17:00 uur tot 17:30 uur wordt er online een webinar 'Preconceptie dragerschapsonderzoek: wie, wat en waarom' gegeven welke georganiseerd wordt door de klinische genetica van het Erasmus MC.

Webinar 'Preconceptie dragerschapsonderzoek: wie, wat en waarom'

Wist je dat je drager bent van ongeveer 20 ernstige aandoeningen? En dat als je partner drager is van dezelfde aandoening, jullie samen 25% risico hebben op een kindje met deze aandoening? Voor sommige wensouders geldt dat zij een nog hoger risico hebben. Zo verhoogt bloedverwantschap het risico op gedeeld dragerschap naar wel 30%!
Met preconceptie dragerschapsonderzoek kan onderzocht worden of er sprake is van gedeeld dragerschap bij een wensouderpaar. Die kennis stelt hen beter in staat om geïnformeerd reproductieve keuzes te maken.
In 30 minuten nemen we jullie mee naar de wereld van preconceptie dragerschapsonderzoek. We beantwoorden de vragen wie, wat en waarom. We sluiten af met een kijkje in de aanstaande ontwikkelingen naar aanleiding van een recent advies van de Gezondheidsraad. Na deze webinar weten jullie wat de mogelijkheid van preconceptie dragerschapsonderzoek betekent voor jouw dagelijkse praktijk.

Aanmelden: Voel je vrij om digitaal aan te sluiten via deze teamslink

Sluiten