European DNA Day essay contest 2018

vrijdag 26 januari 2018

De structuur van de dubbele helix van DNA werd ruim zestig jaar geleden ontrafeld. DNA Day wordt nu elk jaar internationaal op 25 april herdacht. Voor het achtste jaar sponsort de European Society of Human Genetics (ESHG) een DNA Day Essay-wedstrijd op Europese middelbare scholen.

De essaywedstrijd is bedoeld als leermiddel en als een middel om kennis van de genetica in Europa te promoten. Studenten worden uitgedaagd om het belang en de sociale implicaties van genetisch onderzoek en de toepassingen ervan te onderzoeken, in vraag te stellen en erover na te denken. Van de essays wordt verwacht dat ze inhoudelijke, goed onderbouwde argumenten bevatten die indicatief zijn voor een diepgaand begrip van de kwesties die door de geselecteerde essayvraag worden behandeld.

Het onderwerp 2018 is ''Geef kritisch commentaar op de juiste rol (als die er is) van genetisch testen in de sport'.
Los van het beschrijven van directe problemen, kun je ook de paradox zien dat terwijl we vieren dat een wereldkampioen één persoon is op enkele miljarden, we ze diskwalificeren zodra we ontdekken waarom ze zo uitzonderlijk zijn.

Een inzending mag op twee manieren worden ingestuurd: een schriftelijk essay (max 750 woorden) of een video van 3 minuten (nieuw).

Kijk voor meer informatie: http://www.dnaday.eu/640.0.html.

Sluiten