KWF-subsidie voor onderzoek naar erfelijk melanoom

dinsdag 24 maart 2015

Arts-assistent Thomas Potjer (LUMC) heeft een KWF onderzoeksbeurs voor arts-assistenten ontvangen van 180.000 euro. Met deze beurs kan hij twee jaar onderzoek doen naar erfelijk melanoom (FAMMM). Hij is dit jaar één van de vier arts-assistenten die een dergelijke beurs krijgt toegekend van KWF Kankerbestrijding.

Met zijn project development of a gene panel test to improve tumor risk assessment in melanoma families wil Potjer onderzoeken welke genen (naast CDKN2A) een rol spelen bij het ontwikkelen van melanoom in Nederlandse FAMMM-families. Deze kennis zal hij gebruiken voor het opzetten van een specifieke FAMMM genpaneltest. Met deze test wordt het mogelijk om in meer FAMMM-families de erfelijke oorzaak op te sporen. Ook gaat hij onderzoeken welke tumorrisico’s de nieuwe genprofielen geven.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met dr. Nienke van der Stoep, dr. Frederik Hes (beiden Klinische Genetica), dr. Remco van Doorn en dr. Nelleke Gruis (beiden Dermatologie). Cancer Pathogenesis and Therapy is een van de zeven profileringsgebieden van het LUMC.

Sluiten