Wie wint de Wetenschaps- en innovatieprijs 2023?

dinsdag 13 september 2022

In juni 2023 reikt de Federatie Medisch Specialisten weer de Wetenschaps- en Innovatieprijs uit. Wil jij kans maken op deze bijzondere prijs? Dien dan uiterlijk vrijdag 16 december je publicatie in bij de VKGN. Want goed onderzoek verdient een podium.

In 2023 wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Dat wil zeggen: onderzoek naar nieuwe diagnostiek en behandeling, of onderzoek gericht op vernieuwing in de organisatie van zorg en betere zorgprocessen.

Hoe werkt het?

Tot vrijdag 16 december 2022 kun je je publicatie insturen naar je eigen wetenschappelijke vereniging, samen met een ingevuld deelnameformulier.

  • Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde.
  • Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. Vervolgens wordt in mei 2023 bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.
  • Tijdens een feestelijke uitreiking in juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).

We nodigen je van harte uit om je onderzoek in te sturen.

Sluiten