Werkgroep Therapie

VoorzitterCharlotte Ockeloen
ContactCharlotte.ockeloen@radboudumc.nl


Activiteiten

De werkgroep Therapie genetische aandoeningen bestaat uit een aantal enthousiaste leden die op één of andere manier affiniteit hebben met het ontwikkelen van therapieën voor genetische aandoeningen. De ervaringen van de leden op dit vlak zijn divers, van preklinisch onderzoek en klinische studies en het ontwikkelen van een weesgeneesmiddel.

De werkgroep heeft als belangrijkste doelstellingen:
-Netwerkfunctie: elkaar weten te vinden.
-Het integreren van therapie voor genetische aandoeningen in de opleiding klinische genetica.
-Het vindbaar maken van therapeutische interventies voor de counselor.
-Het delen van kennis over clinical trials en therapeutische interventies (klinische eindpunten, biomarkers, wet- en regelgeving, etc.)
-Het faciliteren van de identificatie van patiënten voor specifieke trials via het landelijk netwerk.

De werkgroep is vertegenwoordig door leden uit elk centrum, die laagdrempelig benaderbaar zijn voor vragen over deze onderwerpen. Tevens is dr. Clara van Karnebeek, kinderarts en geneticus metabole ziekten uit het Amsterdam UMC lid van de werkgroep.
Hieronder kunt u per centrum zien wie de vertegenwoordiger is.

UMCUJasper van der SmagtUMCUMarijn Stokman (AIOS)Erasmus MCIngrid van de LaarErasmus MCAnja WagnerErasmus MCStefan Barakat (AIOS)LUMCGijs SantenLUMCSaskia Lesnik ObersteinLUMCJulie Rutten (AIOS)LUMCSaskia Koene (AIOS)MUMCSietske AukemaUMCGPeter van den AkkerRadboudumcTjitske KleefstraAmsterdam UMCSaskia van der CrabbenAmsterdam UMCJiddeke van de KampAmsterdam UMCKlara van Karnebeek

Sluiten