Netwerk Innovatie

dinsdag 17 mei 2022 17:00 - 20:00

Neem 17 mei deel aan het Netwerk Innovatie van de Federatie Medisch Specialisten en laat je inspireren door pitches van vakgenoten over Artificial Intelligence (AI) in de klinische praktijk. We verwelkomen je graag in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht.

Programma

17.00 uur - Inloop en dinerbuffet
18.00 uur - Welkom door Jelle Ruurda, voorzitter Netwerk Innovatie
18.05 uur

Introductie over AI in de zorg

Spreker: Bart-Jan Verhoeff, internist-nefroloog en medeoprichter van Expertisecentrum Zorgalgoritmen

Voorbeelden en eigen lessen bij de toepassing van AI in de zorg

Spreker: Bart Geerts, anesthesioloog, klinisch farmacoloog en oprichter Healthplus.ai

Wat zijn de uitdagingen in de ontwikkeling en toepassing van AI in onze praktijk? Wat kunnen we verwachten? Bart Geerts publiceerde onder andere in JAMA en Nature Medicine over dit onderwerp. Als oprichter van Healthplus.ai is hij momenteel bezig om een AI-systeem te valideren en naar de ziekenhuizen te brengen dat complicaties na operaties voorspelt door hergebruik van bestaande elektronische patiƫntgegevens.

The need to knows van AI voor gebruik in de klinische praktijk
Spreker: Rachel Knevel, reumatoloog en data scientist
Artificial intelligence lijkt overal op te komen. Wat betekent dit voor je als medisch specialist? Hoe ga je om met op AI-gebaseerde technieken en hoe interpreteer je AI-gedreven onderzoek? AI is geen black box die ons de waarheid vertelt. Kritische beoordeling en interpretatie is dus belangrijk om werkelijk tot verbetering van zorgkwaliteit te komen. Rachel Knevel geeft enkele handvatten hiervoor.

AI is er... en hoe nu verder?

Sprekers: radiologen Marion Smits, Merel Huisman en Paul Algra

Vooral in beeldvormende diagnostiek en in de beleidsondersteuning kan AI kwaliteitsverhogend en kostenbesparend werken. Radiologen Marion Smits, Merel Huisman en Paul Algra geven voorbeelden van succesvolle en minder gelukte AI in academische en niet-academische ziekenhuizen. Ook staan ze stil bij financiƫle en juridische aspecten van AI en beperkingen zoals inherente fouten.

19.45 uur - Afsluiting en koffie

Sluiten