Vacature overzicht

Physician Asisstant Klinische Genetica, AVL

Op de Polikliniek Familiaire Tumoren (PFT) van het AVL wordt erfelijkheidsonderzoek op het gebied van kanker (oncogenetica) verricht. Door dit onderzoek worden individuele personen en families geïnformeerd over hun (erfelijk bepaalde) kans op het krijgen van kanker en de mogelijkheden om preventieve maatregelen te nemen. Op onze afdeling werken momenteel vijf klinisch genetici, drie genetisch consulenten, zes secretaresses en twee datamanagers. Een van de genetisch consulenten gaat de opleiding tot physician assistant doen. Daarom is er ruimte voor het aannemen van een physician assistant in de oncogenetica.

Als physician assistant in de klinische oncogenetica verleen je zelfstandig poliklinische zorg aan adviesvragers met een oncologische voorgeschiedenis. Ook geef je erfelijkheidsvoorlichting aan gezonde adviesvragers die vanwege een erfelijke aanleg voor kanker in de familie verwezen zijn. Naast begeleiding van je adviesvrager gedurende het erfelijkheidsonderzoek, coördineer je het erfelijkheidsonderzoek en bespreek je de resultaten van DNA-onderzoek. Waar nodig verwijs je adviesvragers naar de aan de PFT verbonden maatschappelijk werker of psycholoog. Daarnaast neem je deel aan afdelingsbrede besprekingen en multidisciplinaire oncologiebesprekingen. Je draagt actief bij aan kwaliteitsverbetering en het ontwikkelen en implementeren van protocollen en richtlijnen.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Klinisch Geneticus MUMC

Als klinisch geneticus kom je te werken op een afdeling die de patiënt centraal zet. Je bent niet alleen werkzaam op onze polikliniek in Maastricht, maar ook op een van de buitenpoliklinieken in de regio. Je ontvangt patiënten en voert erfelijkheidsonderzoek uit binnen alle gebieden van de klinische genetica en adviseert patiënten binnen een van onze speerpunten. Wij zoeken een allround klinisch geneticus, die inzetbaar is op meerdere aandachtsgebieden. In overleg zijn er mogelijkheden voor een specifiek aandachtsgebied, waarin verdere specialisatie kan plaatsvinden.

Je werkt graag in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Je superviseert en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, aan het opleiden van AIOS en onderwijs aan studenten volgens het “Maastrichtse onderwijsmodel”.

Wat vragen wij van jou?

 • Geregistreerd klinisch geneticus;
 • Ervaring in de breedte van het vak strekt tot aanbeveling;
 • Gericht op samenwerken;
 • Communicatief en flexibel;
 • Thuis voelen in een multidisciplinaire werksfeer.

Voor iedere medewerker die langer dan een jaar in het MUMC+ komt werken geldt dat hij/zij voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De ca. 190 medewerkers van de afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+ streven ernaar om patiënten antwoord te kunnen geven op hun zorgvraag. Door middel van eigen expertise, internationale kennisnetwerken en hoogwaardige laboratoriumtechnieken zoeken wij als het ware naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg om de exacte genetische oorzaak van erfelijke ziekten op te sporen. Wij vinden het belangrijk om bij de patiënt onzekerheid weg te nemen over zijn aandoening - "Wat ik mankeer heeft eindelijk een naam gekregen!" - en hem en zijn behandelend arts te adviseren over het beste behandelplan.

De afdeling bestaat uit een polikliniek waar patiënten terecht kunnen met alle vragen op het gebied van erfelijkheid, klinisch genetische diagnostiek, behandeling en klinisch gebonden onderzoek. De polikliniek vormt de link tussen het laboratorium en het ziekenhuis. Onze speerpunten zijn zeldzame genetische syndromen en verstandelijke beperking, cardiogenetica, oncogenetica, genodermatologie en reproductieve genetica. Daarnaast beschikken wij over een klinisch genetisch laboratorium met een laboratorium voor erfelijke metabole ziekten hierbinnen geïncorporeerd.

Wij werken nauw samen met de afdeling Humane Genetica van het Radboud UMC. Behalve op de polikliniek in Maastricht zijn wij ook werkzaam op diverse buitenpoliklinieken in o.a Sittard, Heerlen, Eindhoven, Venlo en Veldhoven.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.klinischegenetica.mumc.nl en www.pgdnederland.nl

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar van gemiddeld 32-38 uur per week conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 11.585 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal UMS van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Ja, ik wil deze baan!
Wij verzoeken je digitaal te solliciteren via onze website https://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0001xzp door gebruik te maken van de "nu solliciteren" knop.
Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Resident medische genetica, Universitair Ziekenhuis Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, is een universitair ziekenhuis gelegen op de Brussels Health Campus te Jette, samen met de Faculteit Geneeskunde en Farmacie. Met meer dan 720 bedden en 3400 personeelsleden bekleedt dit ziekenhuis een belangrijke positie in de zorgsector.
Het Centrum voor Medische Genetica van de Vrije Universiteit Brussel is één van de 8 erkende Centra voor Menselijke Erfelijkheid in België. Dit Centrum organiseert raadplegingen voor erfelijkheidsadvies, voert laboratoriumanalyses uit inzake cytogenetica, DNA en biochemie en verricht wetenschappelijk onderzoek. Het Centrum voor Medische Genetica van de V.U.B. heeft een specifieke expertise ontwikkeld in reproductieve genetica en pre-implantatie genetische diagnostiek en bekleedt in deze domeinen een vooraanstaande rol op wereldvlak.

Vanaf april 2019 is er een vacature voor een resident medische genetica.

Functie

 • Je stelt genetische diagnosen en doet counselling in het Centrum Medische Genetica en in diverse multisciplinaire raadplegingen
 • Je overlegt met diverse andere specialisten en geeft ze advies
 • Je overlegt met wetenschappers van de diagnostische laboratoria, je bekwaamt je in de moleculaire diagnostiek en neemt actief deel in de moleculaire en cytogenetische diagnostiek

Profiel

 • Je bent (bijna) klinisch geneticus
 • Ervaring met medisch genetische laboratoriumtechnieken is een pluspunt
 • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek en hebt een aantal wetenschappelijke publicaties in peer reviewed tijdschriften
 • Je hebt goede didactische kwaliteiten en communicatieve vaardigheden
 • Je bent goed drietalig (Nederlands, Frans, Engels) of bent bereid hierin nader te bekwamen

Aanbod

 • Een verloning overeenkomstig deze verantwoordelijke functie
 • Een uitgebreid pakket extralegale voordelen met o.a. een gewaarborgd inkomen, overlijdensverzekering, hospitalisatieverzekering, eigen kinderkribbe, kinderopvang tijdens de schoolvakanties, tussenkomst in maaltijden,…

Interesse? Geïnteresseerden nemen contact op met frederik.hes@uzbrussel.be

Human genetics (m/f) / Facharzt für Humangenetik (m/w)

amedes offers interdisciplinary medical services for patients, physicians and hospitals at more than 60 locations throughout Germany and Belgium. Each year more than 3,500 employees – including 350 medical experts – care for more than 450,000 patients attending our clinics. We are one of the leading providers of genetic counselling and molecular and cytogenetic laboratory services and still growing.

Our teams in Hamburg, Hannover, Göttingen, Essen, Frankfurt, and Mainz need your support for genetic counselling and validation of lab reports.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bestuurslid tevens fungerend als Voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie

De Federatie Medisch Specialisten (Federatie) is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, waarvan vijf met ieder hun eigen aandachtsgebied en een voorzitter. De (eerste) zittingstermijn van de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem (KNO-arts in het LUMC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie, verloopt eind 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bioinformaticus Erasmusmc

De afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC heeft een open positie voor een bioinformaticus (PhD student of postdoc). Het onderzoek vindt plaats in de groep van Dr. Stefan Barakat, en focust op de rol van het non-coding genome in neurodevelopmental disorders.

Voor meer informatie klik hier (postdoc) of hier (PhD student).

Sluiten