Vacature overzicht

Physician assistant Klinische Genetica

Functie
De sectie Klinische Genetica is op zoek naar een physician assistant. De patiëntenpopulatie bestaat uit patiënten met een oncologische voorgeschiedenis en gezonde familieleden bij wie kanker in de familie is voorgekomen of bij wie een erfelijk tumorsyndroom in de familie is vastgesteld. Als physician assistant oncogenetica geef je erfelijkheidsvoorlichting en vraag je genetische diagnostiek aan naar erfelijke tumorsyndromen.

Naast begeleiding van de adviesvrager tijdens het erfelijkheidsonderzoek, coördineer je het DNA-onderzoek, bespreek je de resultaten en draag je zorg voor opstarten van surveillance. Je helpt patiënten bij wie een erfelijke aanleg voor kanker is vastgesteld bij het informeren van familieleden.

Daarnaast neem je deel aan afdelingsbrede bijeenkomsten en multidisciplinaire oncologiebesprekingen. Naast de directe patiëntenzorg draag je actief bij aan overstijgende taken zoals kwaliteitsverbetering, organisatie van zorg, onderzoek of onderwijs.

Afdeling
De afdeling Genetica kent een organisatiestructuur waarbinnen drie secties vallen: de sectie Klinische Genetica (poliklinische zorg), de sectie Genoomdiagnostiek (genetische laboratorium diagnostiek) en de sectie Genoom Research (wetenschappelijk onderzoek). Er is een nauwe samenwerking tussen de drie secties en dit resulteert in een toonaangevende afdeling met een constante drive tot innovatie en verbetering van de diagnostiek en genetische zorg.
Je maakt deel uit van de sectie Klinische Genetica waarbinnen je deelneemt aan de klinisch genetische patiëntenzorg.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel
Je bent een BIG-geregistreerd physician assistant of verpleegkundig specialist (of in de laatste fase van de opleiding). Bij voorkeur heb je al ervaring met oncologische en/of klinisch genetische zorg maar dat is niet noodzakelijk. We bieden de mogelijkheid om de benodigde vaardigheden die specifiek zijn voor deze functie binnen de klinisch genetische patiëntenzorg op de werkplek aan te leren. Je bent bereid je te scholen en te blijven ontwikkelen in het snel ontwikkelende veld van de klinische genetica.

De belangrijkste competenties voor deze functie zijn:

 • Sterke communicatieve vaardigheden.
 • Verantwoordelijkheid.
 • Organisatorische vaardigheden.
 • Initiatiefrijk.
 • Het vermogen goed samen te werken.
 • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden
Werken bij het Radboudumc betekent dat je vooroploopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de cao umc.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen we je sollicitatie vóór 1 februari 2022. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats in de middag van 3 februari 2022. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Wat kun je verder verwachten?
Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Lees meer over onze sollicitatieprocedure of bekijk de veelgestelde vragen.

Contact
Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met dr. David Koolen, klinisch geneticus, via (024) 365 36 78 of David.Koolen@radboudumc.nl. Voor solliciteren gebruik het sollicitatieformulier.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de hierboven genoemde collega. Heb je een andere vraag? Bekijk dan onze pagina veelgestelde vragen.

Klinisch Geneticus reproductieve/prenatale genetica

Als klinisch geneticus werken in Erasmus MC Sophia betekent werken in het grootste en toonaangevende academisch ziekenhuis met baanbrekend onderzoek, uitstekend ontwikkelingsperspectief en een bijzonder adherentiegebied.

Profiel

Als klinisch geneticus is jouw ambitie om Klinische Genetica binnen het Erasmus MC en daarbuiten nog meer op de kaart te zetten. Je ziet de meerwaarde van multidisciplinair werken, kunt goed samenwerken en hebt een respectvolle manier van communiceren. Daarnaast ben je in staat om je eigen werkzaamheden goed te organiseren in combinatie met andere taken als medisch specialist. Ook stellen we het zeer op prijs als je een collega bent die flexibel is en even bijspringt als het nodig is. Daarnaast:

 • beschik je over een (bijna) afgeronde opleiding tot Klinisch Geneticus.
 • heb je interesse of ervaring binnen de prenatale genetica.
 • vind je het belangrijk verbanden te leggen tussen de zorg en basale en toegepaste wetenschap.

En belangrijk: veranderingen in het veld zie je als een uitdaging!

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een dienstverband voor een jaar waarna, bij gebleken geschiktheid, het contract omgezet kan worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het bruto maandsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Lees hier meer.

Sluiten