Vacature overzicht

Klinisch Geneticus onco, Erasmus MC

Als onco klinisch geneticus houd je je bezig met directe patiëntenzorg binnen een zeer diverse patiëntenpopulatie. Rotterdam kent als immigratie-stad een zeer grote diversiteit van maar liefst 150 culturen. Daarnaast speelt ook de grootte van ons adherentiegebied een belangrijke rol in het feit dat we een breed scala aan zeldzame en genetische tumoren zien. Hierdoor is en blijft je werk interessant, uitdagend en afwisselend.

De afdeling Klinische Genetica richt zich voor wetenschappelijk onderzoek actief op een plaats in de top 10 binnen het Erasmus MC. Binnen de Klinische Genetica streven we ernaar om naast onze patiëntgerichte taken 20% van onze tijd aan taken als onderzoek en onderwijs te besteden. Hierdoor is er structureel ruimte voor innovatie binnen je aandachtsgebied om het niveau hiervan verder te verhogen.

Profiel

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding tot (Onco) Klinisch Geneticus en kijkt er naar uit de klinische genetica en het “Centrum voor Erfelijke en Familiaire Tumoren” binnen het Erasmus MC Kanker Instituut en daarbuiten nog meer op de kaart te zetten.
 • Je hebt onderzoekservaring binnen de onco-genetica en vindt het belangrijk verbanden te leggen tussen de zorg en basale en toegepaste wetenschap.
 • Je ziet de meerwaarde van multidisciplinair werken, kunt goed samenwerken en hebt een respectvolle manier van communiceren.
 • Je bent in staat om je eigen werkzaamheden goed te organiseren in combinatie met andere taken als medisch specialist.
 • We stellen het op prijs als je een collega bent die flexibel is en even bijspringt als het nodig is.
 • En belangrijk: veranderingen in het veld zie je als een uitdaging!

Lees hier meer.

Basisarts Klinische Genetica, Amsterdam UMC

Wat ga je doen

Je verleent poliklinische zorg aan individuele patiënten en/of hun familieleden, die vanwege een mogelijk erfelijke aanleg voor kanker naar de afdeling worden verwezen. Naast het geven van erfelijkheidsvoorlichting aan patiënten met mogelijk erfelijke oncologische aandoeningen, fungeer je ook als aanspreekpunt voor huisartsen, medisch specialisten en patiënten. In deze rol werk je zelfstandig, onder supervisie van een klinisch geneticus.

Wat we van je verwachten

Wij zijn op zoek naar een basisarts die in ieder geval de volgende kennis en kwalificaties met zich meebrengt:

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts;
 • Je hebt ervaring binnen de klinische genetica en/of met oncologie patiënten;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de klinische genetica;
 • Je bent communicatief sterk, flexibel ingesteld en je werkt goed in teamverband;
 • Je kan goed overzicht houden en bent organisatorisch sterk;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Mocht je nog geen werkervaring binnen de klinische genetica hebt, zal onze afdeling je een trainingsprogramma bieden. Succesvolle afronding van dit trainingsprogramma en goed functioneren zal resulteren in een vaste aanstelling.

Werk jij graag in teamverband aan goede patiëntenzorg en ben jij er enthousiast over om deze functie voor langere tijd te bekleden, dan ontmoeten wij jou graag!

Klik hier voor meer informatie.

Physician Assistant/Verpleegkundig specialist, Amsterdam UMC

Je verleent poliklinische zorg aan individuele patiënten en/of hun familieleden, die vanwege een mogelijk erfelijke aanleg voor kanker naar de afdeling worden verwezen. Naast het geven van erfelijkheidsvoorlichting aan patiënten met mogelijk erfelijke oncologische aandoeningen, fungeer je ook als aanspreekpunt voor huisartsen, medisch specialisten en patiënten. In deze rol werk je zelfstandig, onder supervisie van een klinisch geneticus.

Concrete werkzaamheden die bij deze functie behoren, zijn:

-Geven van erfelijkheidsadvies op een begrijpelijke en in principe non-directieve wijze aan de individuele patiënt en/of hun familieleden op de polikliniek klinische genetica binnen Amsterdam UMC of op de buitenpoli’s.

-Aanvragen van DNA-diagnostiek, het beoordelen van de resultaten en het geven van de daaruit voortvloeiende(controle)adviezen .

- Participeren in patiëntenbesprekingen, multidisciplinair overleg en werkgroepen.

-Bijdragen aan gezondheidsvoorlichting; ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen verzorgen van onderwijs en deskundigheidsbevordering.

-Deelnemen aan kwaliteitsborging en ontwikkeling van richtlijnen die relevant zijn voor de klinische praktijk en signaleren van knelpunten in de praktijk.

Voor ons oncogenetica team op de afdeling Klinische Genetica van Amsterdam UMC zijn wij op zoek naar Physician Assistant of een geregistreerd Verpleegkundig Specialist. Indien jij basisarts bent en al enige jaren werkzaam in het veld, dan heten we jou ook van harte welkom!

Wat we van je verwachten

Wij zijn op zoek naar een basisarts, physician assistant of geregistreerd verpleegkundig specialist die in ieder geval de volgende kennis en kwalificaties met zich meebrengt:

- Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts, Physician Assistant of verpleegkundig specialist en bent zodoende BIG-geregistreerd

- Je hebt ervaring binnen de klinische genetica en/of met oncologie patiënten is een pre.

- Je hebt aantoonbare belangstelling voor de klinische genetica.

- Je bent communicatief sterk, flexibel ingesteld en je werkt goed in teamverband.

- Je kan goed overzicht houden en bent organisatorisch sterk.

- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Lees hier meer.

ANIOS Klinische Genetica, UMCG

Functiebeschrijving

Het werkterrein betreft de erfelijkheidsadvisering, die zich concentreert op de oncogenetica, cardiogenetica, neurogenetica, prenatale diagnostiek en syndroomdiagnostiek. Je takenpakket is flexibel en deels afhankelijk van je ervaring en interesse.

Wat vragen wij

 • Een enthousiaste, efficiënt werkende collega, die ook goed in teamverband kan werken.
 • Ervaring binnen de klinische genetica of een van de andere genoemde specialismen strekt tot aanbeveling, maar is niet noodzakelijk.
 • Ook een co-assistentschap klinische genetica is een goede opstap naar deze functie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Lees hier meer.

Sluiten