Vacature overzicht

AIOS Klinische Genetica, UMC Utrecht

Als AIOS draag je zorg voor diagnostiek en counseling bij genetische vragen. Bij voorkeur
werk je fulltime; in overleg is een aanstelling van tachtig procent mogelijk. De opleiding tot
klinisch geneticus is competentiegericht conform de eisen van het CGS.

Afdeling
Binnen het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis werken klinisch genetici samen
met andere medisch specialisten in de diagnostiek en behandeling van erfelijke en
aangeboren ziekten. Onze klinisch genetici zijn nauw betrokken bij het vormgeven van de
toekomst van het vakgebied. De afdeling genetica draagt bij aan de opleiding van jong
talent, zodat onze klinisch genetische zorg ook in de toekomst van goede kwaliteit zal zijn.
We zijn een erkend opleidingsinstituut en verzorgen opleidingen tot klinisch geneticus en
laboratoriumspecialist. In 2016 is onze afdeling als eerste van de Nederlandse universitaire
medische centra gestart met een coschap klinische genetica voor alle vierdejaars
geneeskundestudenten. De afdeling genetica van het UMC Utrecht is onderdeel van de
divisie laboratoria, apotheek en biomedische genetica en telt meer dan 250 medewerkers.
Ons laboratorium voor genoomdiagnostiek maakt gebruik van de meest geavanceerde
technieken.

Lees verder

AIOS Klinische Genetica Amsterdam UMC, locatie AMC

Als arts in opleiding tot specialist (AIOS) word jij in vier jaar opgeleid tot klinisch geneticus. De klinisch geneticus stelt (syndroom)diagnoses op basis van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. Hij/zij geeft informatie aan patiënten en/ of familieleden over de genetische bijdrage aan klachten of verschijnselen bij iemand zelf of in de familie en het belang daarvan voor de gezondheid. De klinisch geneticus stelt de indicatie voor DNA diagnostiek en bespreekt de voor-en nadelen van het verrichten van DNA diagnostiek, interpreteert uitslagen van genetische diagnostiek en begeleidt mensen met een (mogelijk) erfelijke aandoening.
Als AIOS klinische genetica werk je op de polikliniek klinische genetica. Onze poliklinische zorg is onderverdeeld in verschillende aandachtsgebieden: Aanleg & Ontwikkeling, Cardio-, Neuro- en Oncogenetica. In de eerste fase van de opleiding werk je afwisselend in deze deelgebieden. Je werkt onder supervisie van klinisch genetici. Daarnaast volg je een stage genoomdiagnostiek. In de tweede fase van de opleiding volg je een verdiepings- en profileringsstage in Nederland of buitenland. Je volgt landelijk en lokaal onderwijs, verzorgd door de enthousiaste opleidersgroep van klinisch genetici en gastsprekers.
Als AIOS klinische genetica werk je voornamelijk op locatie AMC. Gezien de omvang en expertise binnen onze afdeling, biedt onze opleiding de mogelijkheid tot een subspecialisatie op elk gebied. Daarin zijn wij uniek. Op termijn werk je ook met enige regelmaat op een van onze buitenpoli’s (12 locaties).

Lees verder

Temporary Consultant in Clinical Genetics at Children's Health Ireland

Applications are being invited for the post of Temporary Consultant in Clinical Genetics at Children’s Health Ireland at Crumlin, Dublin 12, Ireland. This post has an immediate start for a minimum of 12 months.

Applicants must be:

Registered as a specialist in the Specialist Division of the Register of Medical Practitioners maintained by the Medical Council in Ireland in the specialty of Clinical Genetics.

Essential requirements – registration with the Irish Medical Council or entitlement to be registered.

Informal Enquiries to Dr. Paul Oslizlok, Clinical Director – poslizlok.chi@protonmail.com / +3531 409 6467.

To apply for this position, please send a CV and letter of application together with the names and contact details of 3 referees (one of whom should refer to a recent appointment).

The closing date for submissions of CV’s and letter of application is Friday, 30th July 2021. Applications must be completed through the advertised post on CHI.jobs by clicking ‘Apply for Job’.

Klinisch geneticus, AvL

Op de Polikliniek Familiaire Tumoren (PFT) van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) wordt erfelijkheidsonderzoek op het gebied van de oncogenetica verricht. Het grootste deel van de spreekuren vindt plaats op de PFT, daarnaast worden oncogenetische spreekuren gehouden in Tergooi Hilversum en in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Tijdens de corona pandemie zijn bijna alle (eerste) afspraken via een videoconsult verricht.

Jouw profiel

 • Je bent klinisch geneticus met (ruime) ervaring binnen de oncogenetica
 • Je ziet ernaar uit om, samen met de andere klinisch genetici, de oncogenetische zorg binnen het AVL toekomstbestendig vorm te geven
 • Je gaat efficiënt om met je tijd en je bent in staat de verschillende werkzaamheden goed te combineren, je stelt concrete doelen en realiseert die ook
 • Je ziet er naar uit om bij te dragen aan (de optimalisatie van) de organisatie van de afdeling
 • Je bent gepromoveerd en bent gemotiveerd om je in te zetten voor de wetenschappelijke projecten op de afdeling
 • Je bent flexibel, positief ingesteld, collegiaal en je bent bereid een stapje extra te doen als dat nodig is.

Interesse?

Klik hier voor meer informatie. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lizet van der Kolk, klinisch geneticus en afdelingshoofd van de PFT, via telefoonnummer 020-5129111.

AIOS klinische genetica, Radboudumc

Functie
Als arts in opleiding tot klinisch geneticus (AIOS) houd je je bezig met diagnostiek en erfelijkheidsadvisering van erfelijke en aangeboren aandoeningen. Met ingang van 1 januari 2022 zoeken wij AIOS Klinische Genetica. Kom jij ons ambitieuze team versterken?

De opleiding tot klinisch geneticus is ingericht op basis van Entrustable Professional Activities (EPA’s) conform de eisen van de RGS (Kaderbesluit CCMS en Besluit Klinische Genetica) en het landelijk opleidingsplan klinische genetica. De opleiding is modulair ingedeeld middels stages zoals bijvoorbeeld in de oncogenetica, algemene genetica, prenatale diagnostiek en genoomdiagnostiek.

De opleiding Klinische genetica in het Radboudumc streeft naar een samenwerkingsverband met de opleiding Klinische genetica in het MUMC+. Op basis hiervan dien je er rekening mee te houden, en geen bezwaar te hebben tegen, het doorlopen van een of enkele stages in het MUMC+.

Afdeling
De afdeling Genetica voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke aandoeningen uit. De onderzoeksgroepen verrichten baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen genen en aandoeningen, in het bijzonder kanker, doofheid, blindheid, verstandelijke beperkingen en aangeboren afwijkingen. De opleiding tot klinisch geneticus in het Radboudumc kenmerkt zich door een sterke persoonsgerichte benadering, uitgebreide mogelijkheden tot profilering en een collegiale open sfeer.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel
Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde en bent BIG-geregistreerd. Je bent een echte teamspeler en een goede organisator met aantoonbare interesse voor klinische genetica. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een contract voor 46 uur per week voor bepaalde tijd voor de duur van de opleiding.
 • Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 11A, min. € 3.649 - tot max. € 5.037 - bruto per maand op basis van een volledig dienstverband.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. Maar er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de cao umc.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen we je sollicitatie vóór 9 september 2021 via de sollicitatiebutton. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats in de ochtend van 28 september 2021. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Sluiten