Vacature overzicht

Basisarts Cardiogenetica

Voor ons cardiogenetica team op de afdeling Klinische Genetica van Amsterdam UMC zijn wij op zoek naar een basisarts. Op beide afdelingen is een onderverdeling gemaakt in drie pijlers: aanleg & ontwikkeling, cardiogenetica en oncogenetica. Gezien de omvang en expertise binnen locatie AMC en VUmc samen, biedt onze afdeling de mogelijkheid tot superspecialisatie op elk gebied, en is daarin uniek.
Erfelijkheidsadvisering omvat het geven van informatie aan patiënten, het besluiten om wel of geen diagnostiek in te zetten en het begeleiden van mensen die een erfelijke aandoening hebben of zouden kunnen hebben. Bij het onderzoek worden vaak behandel- of preventieopties met adviesvragers besproken, waarbij vaak ook de kinderen en familieleden betrokken worden.

Werkzaamheden

 • Je geeft erfelijkheidsadvies op een begrijpelijke en in principe non-directieve wijze aan de individuele patiënt en/of hun familieleden
 • Je vraagt DNA-diagnostiek aan, beoordeelt de resultaten hiervan en geeft van daaruit voortvloeiende (controle)adviezen
 • Je consulteert en verwijst zo nodig naar artsen behorende tot andere medische disciplines
 • Je rapporteert met betrekking tot de patiëntenzorg, mondeling en/of schriftelijk; verzorgt medische statusvoering en briefwisselingen
 • Je houdt toezicht op continuïteit en kwaliteit in het medisch zorgproces
 • Je draagt patiëntengegevens voor en participeert in besprekingen
 • Je coördineert en doet spreekuren met betrekking tot erfelijkheidsadvisering in het Amsterdam UMC of op de buitenpoli’s
 • Je verzorgt consulten op de afdeling in het ziekenhuis
 • Je coördineert en participeert zo nodig in multidisciplinaire spreekuren/ poliklinieken/ overleg en werkgroepen
 • Je draagt bij aan gezondheidsvoorlichting; ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en verzorgen van onderwijs en deskundigheidsbevordering
 • Je neemt deel aan kwaliteitsborging en ontwikkeling van richtlijnen die relevant zijn voor klinische praktijk, signaleert knelpunten in de praktijk
 • De afdeling klinische genetica biedt een trainingsprogramma, succesvolle afronding en goed functioneren zal resulteren in een vaste aanstelling
 • We zoeken iemand voor langere tijd die deze functie wil bekleden

De vacature kan voor zowel 32 als 36 uur worden vervuld.

Wat we van je verwachten

 • Je bent een MSRC erkende basisarts, al dan niet gepromoveerd en je hebt bij voorkeur al enige jaren ervaring als arts in een ander specialisme, bijvoorbeeld de huisartsgeneeskunde.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de klinische genetica.
 • Je hebt ervaring in patiëntenzorg en ervaring met, dan wel belangstelling voor, wetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt communicatieve en sociale vaardigheden en je werkt goed in een multidisciplinair team
 • Je speelt flexibel in op nieuwe ontwikkelingen

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

• Het salaris ligt tussen € 2.911,- en € 4.615,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10 CAO UMC)
• Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
• Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
• Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
• Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
• Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
• Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Lees hier meer.

AIOS Klinische Genetica, Radboudumc

Functieomschrijving
Als arts in opleiding tot klinisch geneticus houd je je bezig met diagnostiek en erfelijkheidsadvisering van erfelijke en aangeboren aandoeningen. De opleiding is competentiegericht conform eisen RGS (Kaderbesluit CCMS en Besluit Klinische Genetica) en het landelijk opleidingsplan Klinische genetica. De opleiding is modulair ingedeeld middels stages zoals in de oncogenetica, algemene genetica, prenatale diagnostiek en genoomdiagnostiek.

Profiel

 • Wo-Geneeskunde en BIG-geregistreerd.
 • Aantoonbare interesse voor klinische genetica.
 • Teamspeler en een goede organisator.
 • Uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal.
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie
De afdeling Genetica voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke aandoeningen uit. De onderzoeksgroepen verrichten baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen genen en aandoeningen, in het bijzonder kanker, doofheid, blindheid, verstandelijke beperkingen en aangeboren afwijkingen.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een contract voor bepaalde tijd, voor de duur van de opleiding, voor 46 uur per week.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 11A: min € 3.543,- tot max € 4.890,- bruto per maand bij volledig dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Planning eerste gesprek: dinsdagochtend 15 september 2020.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (vog) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie
Aanvang van de opleiding is 1 januari 2021.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de vacaturehouder. Ook voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Bregje van Bon, opleider klinische genetica of met Yvonne Hoedemaekers, plaatsvervangend opleider. Beiden te bereiken via telefoonnummer (024) 365 36 78.

Graag solliciteren vóór 28 augustus 2020 via het online sollicitatieformulier.

Klinisch Geneticus, AvL

Op de Polikliniek Familiaire Tumoren (PFT) van het AVL wordt erfelijkheidsonderzoek op het gebied van de oncogenetica verricht. Het grootste deel van de spreekuren vindt plaats op de PFT, daarnaast worden oncogenetische spreekuren gehouden in Tergooi Hilversum en in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Op onze afdeling werken vijf klinisch genetici, drie genetisch consulenten, een maatschappelijk medewerker/psycholoog, secretariaatsmedewerkers en datamanagers. Er wordt nauw samengewerkt met de laboratoria voor DNA-diagnostiek en moleculaire diagnostiek en de afdeling pathologie, als ook met de andere medisch specialisten die betrokken zijn bij (de behandeling van) onze adviesvragers. Ook werken we in onderzoeksprojecten samen met een aantal research afdelingen binnen het Nederlands Kanker Instituut (NKI).

Onze afdeling wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit van zorg, korte lijnen met de andere specialisten in het AVL en de verwijzende ziekenhuizen, patiëntgerichtheid en een prettig werkklimaat. De doelstellingen voor de komende jaren betreffen de verdere integratie van genetische diagnostiek in de oncologische patiëntenzorg, en het breed beschikbaar maken van genetische (kiembaan)diagnostiek voor iedere oncologische patiënt, waarbij de balans tussen efficiëntie, zorg op maat en behoud van kwaliteit centraal staat. Daarnaast richten wij ons op het uitbreiden van bestaande en het opzetten van nieuwe wetenschappelijke projecten.

Wij zoeken een klinisch geneticus met ervaring binnen de oncogenetica, die zich met enthousiasme en gedrevenheid wil inzetten voor de doelstellingen van de afdeling.

Jouw profiel

 • Je bent klinisch geneticus met ervaring binnen de oncogenetica.
 • Je ziet ernaar uit om, samen met de andere klinisch genetici, de oncogenetische zorg binnen het AVL toekomstbestendig vorm te gaan geven.
 • Je bent bij voorkeur gepromoveerd en hebt de ambitie om je ook wetenschappelijk te profileren
 • Je bent flexibel, positief ingesteld, collegiaal en je kan goed samenwerken.
 • Je gaat efficiënt met je tijd om en bent in staat de verschillende werkzaamheden goed te combineren.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaardenDe arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de AMS. Het betreft (na de proeftijd van 2 maanden) een vaste aanstelling.

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Lizet van der Kolk, klinisch geneticus, via telefoonnummer 020 512 9111. Klik hier voor meer informatie.

Physician Asisstant Klinische Genetica, AVL

Op de Polikliniek Familiaire Tumoren (PFT) van het AVL wordt erfelijkheidsonderzoek op het gebied van kanker (oncogenetica) verricht. Door dit onderzoek worden individuele personen en families geïnformeerd over hun (erfelijk bepaalde) kans op het krijgen van kanker en de mogelijkheden om preventieve maatregelen te nemen. Op onze afdeling werken momenteel vijf klinisch genetici, drie genetisch consulenten, zes secretaresses en twee datamanagers. Een van de genetisch consulenten gaat de opleiding tot physician assistant doen. Daarom is er ruimte voor het aannemen van een physician assistant in de oncogenetica.

Als physician assistant in de klinische oncogenetica verleen je zelfstandig poliklinische zorg aan adviesvragers met een oncologische voorgeschiedenis. Ook geef je erfelijkheidsvoorlichting aan gezonde adviesvragers die vanwege een erfelijke aanleg voor kanker in de familie verwezen zijn. Naast begeleiding van je adviesvrager gedurende het erfelijkheidsonderzoek, coördineer je het erfelijkheidsonderzoek en bespreek je de resultaten van DNA-onderzoek. Waar nodig verwijs je adviesvragers naar de aan de PFT verbonden maatschappelijk werker of psycholoog. Daarnaast neem je deel aan afdelingsbrede besprekingen en multidisciplinaire oncologiebesprekingen. Je draagt actief bij aan kwaliteitsverbetering en het ontwikkelen en implementeren van protocollen en richtlijnen.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Klinisch Geneticus MUMC

Als klinisch geneticus kom je te werken op een afdeling die de patiënt centraal zet. Je bent niet alleen werkzaam op onze polikliniek in Maastricht, maar ook op een van de buitenpoliklinieken in de regio. Je ontvangt patiënten en voert erfelijkheidsonderzoek uit binnen alle gebieden van de klinische genetica en adviseert patiënten binnen een van onze speerpunten. Wij zoeken een allround klinisch geneticus, die inzetbaar is op meerdere aandachtsgebieden. In overleg zijn er mogelijkheden voor een specifiek aandachtsgebied, waarin verdere specialisatie kan plaatsvinden.

Je werkt graag in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Je superviseert en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, aan het opleiden van AIOS en onderwijs aan studenten volgens het “Maastrichtse onderwijsmodel”.

Wat vragen wij van jou?

 • Geregistreerd klinisch geneticus;
 • Ervaring in de breedte van het vak strekt tot aanbeveling;
 • Gericht op samenwerken;
 • Communicatief en flexibel;
 • Thuis voelen in een multidisciplinaire werksfeer.

Voor iedere medewerker die langer dan een jaar in het MUMC+ komt werken geldt dat hij/zij voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De ca. 190 medewerkers van de afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+ streven ernaar om patiënten antwoord te kunnen geven op hun zorgvraag. Door middel van eigen expertise, internationale kennisnetwerken en hoogwaardige laboratoriumtechnieken zoeken wij als het ware naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg om de exacte genetische oorzaak van erfelijke ziekten op te sporen. Wij vinden het belangrijk om bij de patiënt onzekerheid weg te nemen over zijn aandoening - "Wat ik mankeer heeft eindelijk een naam gekregen!" - en hem en zijn behandelend arts te adviseren over het beste behandelplan.

De afdeling bestaat uit een polikliniek waar patiënten terecht kunnen met alle vragen op het gebied van erfelijkheid, klinisch genetische diagnostiek, behandeling en klinisch gebonden onderzoek. De polikliniek vormt de link tussen het laboratorium en het ziekenhuis. Onze speerpunten zijn zeldzame genetische syndromen en verstandelijke beperking, cardiogenetica, oncogenetica, genodermatologie en reproductieve genetica. Daarnaast beschikken wij over een klinisch genetisch laboratorium met een laboratorium voor erfelijke metabole ziekten hierbinnen geïncorporeerd.

Wij werken nauw samen met de afdeling Humane Genetica van het Radboud UMC. Behalve op de polikliniek in Maastricht zijn wij ook werkzaam op diverse buitenpoliklinieken in o.a Sittard, Heerlen, Eindhoven, Venlo en Veldhoven.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.klinischegenetica.mumc.nl en www.pgdnederland.nl

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar van gemiddeld 32-38 uur per week conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 11.585 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal UMS van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Ja, ik wil deze baan!
Wij verzoeken je digitaal te solliciteren via onze website https://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0001xzp door gebruik te maken van de "nu solliciteren" knop.
Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Resident medische genetica, Universitair Ziekenhuis Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, is een universitair ziekenhuis gelegen op de Brussels Health Campus te Jette, samen met de Faculteit Geneeskunde en Farmacie. Met meer dan 720 bedden en 3400 personeelsleden bekleedt dit ziekenhuis een belangrijke positie in de zorgsector.
Het Centrum voor Medische Genetica van de Vrije Universiteit Brussel is één van de 8 erkende Centra voor Menselijke Erfelijkheid in België. Dit Centrum organiseert raadplegingen voor erfelijkheidsadvies, voert laboratoriumanalyses uit inzake cytogenetica, DNA en biochemie en verricht wetenschappelijk onderzoek. Het Centrum voor Medische Genetica van de V.U.B. heeft een specifieke expertise ontwikkeld in reproductieve genetica en pre-implantatie genetische diagnostiek en bekleedt in deze domeinen een vooraanstaande rol op wereldvlak.

Vanaf april 2019 is er een vacature voor een resident medische genetica.

Functie

 • Je stelt genetische diagnosen en doet counselling in het Centrum Medische Genetica en in diverse multisciplinaire raadplegingen
 • Je overlegt met diverse andere specialisten en geeft ze advies
 • Je overlegt met wetenschappers van de diagnostische laboratoria, je bekwaamt je in de moleculaire diagnostiek en neemt actief deel in de moleculaire en cytogenetische diagnostiek

Profiel

 • Je bent (bijna) klinisch geneticus
 • Ervaring met medisch genetische laboratoriumtechnieken is een pluspunt
 • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek en hebt een aantal wetenschappelijke publicaties in peer reviewed tijdschriften
 • Je hebt goede didactische kwaliteiten en communicatieve vaardigheden
 • Je bent goed drietalig (Nederlands, Frans, Engels) of bent bereid hierin nader te bekwamen

Aanbod

 • Een verloning overeenkomstig deze verantwoordelijke functie
 • Een uitgebreid pakket extralegale voordelen met o.a. een gewaarborgd inkomen, overlijdensverzekering, hospitalisatieverzekering, eigen kinderkribbe, kinderopvang tijdens de schoolvakanties, tussenkomst in maaltijden,…

Interesse? Geïnteresseerden nemen contact op met frederik.hes@uzbrussel.be

Human genetics (m/f) / Facharzt für Humangenetik (m/w)

amedes offers interdisciplinary medical services for patients, physicians and hospitals at more than 60 locations throughout Germany and Belgium. Each year more than 3,500 employees – including 350 medical experts – care for more than 450,000 patients attending our clinics. We are one of the leading providers of genetic counselling and molecular and cytogenetic laboratory services and still growing.

Our teams in Hamburg, Hannover, Göttingen, Essen, Frankfurt, and Mainz need your support for genetic counselling and validation of lab reports.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bestuurslid tevens fungerend als Voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie

De Federatie Medisch Specialisten (Federatie) is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, waarvan vijf met ieder hun eigen aandachtsgebied en een voorzitter. De (eerste) zittingstermijn van de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem (KNO-arts in het LUMC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie, verloopt eind 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bioinformaticus Erasmusmc

De afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC heeft een open positie voor een bioinformaticus (PhD student of postdoc). Het onderzoek vindt plaats in de groep van Dr. Stefan Barakat, en focust op de rol van het non-coding genome in neurodevelopmental disorders.

Voor meer informatie klik hier (postdoc) of hier (PhD student).

Sluiten