Vacature overzicht

Basisarts Oncogenetica, Amsterdam UMC

Wat ga je doen
Voor ons oncogenetica team op de afdeling Klinische Genetica van Amsterdam UMC zijn wij op zoek naar een basisarts. Als basisarts verleen je poliklinische zorg aan individuele patiënten en/of hun familieleden, die vanwege een mogelijk erfelijke aandoening naar de afdeling worden verwezen. Naast het geven van erfelijkheidsvoorlichting aan patiënten met mogelijk erfelijke oncologische aandoeningen, fungeer je ook als aanspreekpunt voor huisartsen, medisch specialisten en patiënten.

Concreet houd jij je in deze functie bezig met:

- geven van erfelijkheidsadvies op een begrijpelijke en in principe non-directieve wijze aan de individuele patiënt en/of hun familieleden op de polikliniek klinische genetica in Amsterdam UMC of op de buitenpoli’s;

- aanvragen van DNA-diagnostiek, de resultaten hiervan beoordelen en van daaruit voortvloeiende (controle)adviezen geven;

- voordragen van patiëntengegevens en participeren in patiëntenbesprekingen, multidisciplinair overleg en werkgroepen;

- bijdragen aan gezondheidsvoorlichting; ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en verzorgen van onderwijs en deskundigheidsbevordering;

- deelnemen aan kwaliteitsborging en ontwikkeling van richtlijnen die relevant zijn voor klinische praktijk en je signaleert knelpunten in de praktijk.

In deze rol werk je onder supervisie van een klinisch geneticus.

Wat we van je verwachten
Wij zijn op zoek naar een basisarts die in ieder geval de volgende kennis en kwalificaties met zich meebrengt:

- MSRC erkenning als basisarts, al dan niet gepromoveerd;

- bij voorkeur al enige jaren ervaring als arts binnen de klinische genetica of een ander specialisme, bijvoorbeeld de oncologie of huisartsgeneeskunde;

- aantoonbare belangstelling voor de klinische genetica;

- ervaring in, dan wel belangstelling voor, wetenschappelijk onderzoek;

- een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Jij bent communicatief zeer sterk en kan met jouw flexibele instelling en organisatorisch vermogen goed het overzicht bewaren, ook in stressvolle situaties. Werk jij graag in teamverband aan goede patiëntenzorg en ben jij er enthousiast over om deze functie voor langere tijd te bekleden, dan ontmoeten wij jou graag!

Waar ga je werken
Je gaat werken op de afdeling Klinische Genetica Amsterdam UMC, zowel op locatie AMC als op locatie VUmc. Erfelijkheidsadvisering omvat het geven van informatie aan patiënten, het besluiten om wel of geen diagnostiek in te zetten en het begeleiden van mensen die een erfelijke aandoening hebben of zouden kunnen hebben. Bij het onderzoek worden vaak behandel- of preventieopties met adviesvragers besproken, waarbij veelal ook de kinderen en andere familieleden betrokken worden.

Op de afdeling Klinische Genetica (locaties AMC en VUmc) werken in totaal ongeveer 375 mensen, inclusief laboratoriummedewerkers en wetenschappelijk onderzoekers. In de dagelijkse praktijk omvat het klinische team waar je deel van uit gaat maken ongeveer 50 collega’s: 25 klinisch genetici, 12 arts assistenten (niet) in opleiding, physician assistants, genetisch consulenten en casemanagers.

Wat we je bieden
Salarisschaal 10: 2911 tot 4615 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

- Naast een goed basissalaris bieden we onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Wil jij weten wat je gaat verdienen? Bereken dan hier jouw netto salaris (onder voorbehoud).

- Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

- Je pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt 70% van deze premie bij.

- Wij vergoeden 75% van je OV reiskosten en bieden daarnaast een fietsregeling.

- In eerste instantie bieden wij jou een jaarcontract.

Voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kijk op onze website.

Een referentiecheck kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. Daarnaast is het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor iedere nieuwe medewerker verplicht. De aanvraag voor een VOG wordt opgestart vanuit VUmc zodra de nieuwe medewerker is aangesteld.

Voor medewerkers die in de directe patiëntzorg gaan werken, kan een uitgebreide screening onderdeel zijn van de procedure. Klik hier voor meer informatie en of deze op jou van toepassing is.

Ben je werkzaam in een zorggerelateerde functie, dan is een aanstellingskeuring ook onderdeel van jouw selectieprocedure.

Klinisch Geneticus MUMC

Als klinisch geneticus kom je te werken op een afdeling die de patiënt centraal zet. Je bent niet alleen werkzaam op onze polikliniek in Maastricht, maar ook op een van de buitenpoliklinieken in de regio. Je ontvangt patiënten en voert erfelijkheidsonderzoek uit binnen alle gebieden van de klinische genetica en adviseert patiënten binnen een van onze speerpunten. Wij zoeken een allround klinisch geneticus, die inzetbaar is op meerdere aandachtsgebieden. In overleg zijn er mogelijkheden voor een specifiek aandachtsgebied, waarin verdere specialisatie kan plaatsvinden.

Je werkt graag in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Je superviseert en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, aan het opleiden van AIOS en onderwijs aan studenten volgens het “Maastrichtse onderwijsmodel”.

Wat vragen wij van jou?

  • Geregistreerd klinisch geneticus;
  • Ervaring in de breedte van het vak strekt tot aanbeveling;
  • Gericht op samenwerken;
  • Communicatief en flexibel;
  • Thuis voelen in een multidisciplinaire werksfeer.

Voor iedere medewerker die langer dan een jaar in het MUMC+ komt werken geldt dat hij/zij voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
De ca. 190 medewerkers van de afdeling Klinische Genetica van het Maastricht UMC+ streven ernaar om patiënten antwoord te kunnen geven op hun zorgvraag. Door middel van eigen expertise, internationale kennisnetwerken en hoogwaardige laboratoriumtechnieken zoeken wij als het ware naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg om de exacte genetische oorzaak van erfelijke ziekten op te sporen. Wij vinden het belangrijk om bij de patiënt onzekerheid weg te nemen over zijn aandoening - "Wat ik mankeer heeft eindelijk een naam gekregen!" - en hem en zijn behandelend arts te adviseren over het beste behandelplan.

De afdeling bestaat uit een polikliniek waar patiënten terecht kunnen met alle vragen op het gebied van erfelijkheid, klinisch genetische diagnostiek, behandeling en klinisch gebonden onderzoek. De polikliniek vormt de link tussen het laboratorium en het ziekenhuis. Onze speerpunten zijn zeldzame genetische syndromen en verstandelijke beperking, cardiogenetica, oncogenetica, genodermatologie en reproductieve genetica. Daarnaast beschikken wij over een klinisch genetisch laboratorium met een laboratorium voor erfelijke metabole ziekten hierbinnen geïncorporeerd.

Wij werken nauw samen met de afdeling Humane Genetica van het Radboud UMC. Behalve op de polikliniek in Maastricht zijn wij ook werkzaam op diverse buitenpoliklinieken in o.a Sittard, Heerlen, Eindhoven, Venlo en Veldhoven.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.klinischegenetica.mumc.nl en www.pgdnederland.nl

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar van gemiddeld 32-38 uur per week conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 11.585 bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal UMS van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Ja, ik wil deze baan!
Wij verzoeken je digitaal te solliciteren via onze website https://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0001xzp door gebruik te maken van de "nu solliciteren" knop.
Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Let op: Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Bestuurslid tevens fungerend als Voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie

De Federatie Medisch Specialisten (Federatie) is de beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Het bestuur van de Federatie bestaat uit zes bestuursleden, waarvan vijf met ieder hun eigen aandachtsgebied en een voorzitter. De (eerste) zittingstermijn van de heer prof. dr. P.P.G. van Benthem (KNO-arts in het LUMC) als bestuurslid van de Federatie, tevens fungerend als voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie, verloopt eind 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Vacature Bioinformaticus Erasmusmc

De afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC heeft een open positie voor een bioinformaticus (PhD student of postdoc). Het onderzoek vindt plaats in de groep van Dr. Stefan Barakat, en focust op de rol van het non-coding genome in neurodevelopmental disorders.

Voor meer informatie klik hier (postdoc) of hier (PhD student).

Sluiten