Vacature overzicht

AIOS Klinische Genetica, Radboudumc

Functie

Als arts in opleiding tot klinisch geneticus (AIOS) houd je je bezig met diagnostiek en erfelijkheidsadvisering van erfelijke en aangeboren aandoeningen. Kom jij ons ambitieuze team versterken?

De opleiding tot klinisch geneticus is ingericht op basis van Entrustable Professional Activities (EPA’s) conform de eisen van de RGS (Kaderbesluit CCMS en Besluit Klinische Genetica) en het landelijk opleidingsplan klinische genetica. De opleiding is modulair ingedeeld middels stages zoals bijvoorbeeld in de oncogenetica, algemene genetica, prenatale diagnostiek en genoomdiagnostiek.

De opleiding Klinische genetica in het Radboudumc streeft naar een samenwerkingsverband met de opleiding Klinische genetica in het MUMC+. Op basis hiervan dien je er rekening mee te houden, en geen bezwaar te hebben tegen, het doorlopen van een of enkele stages in het MUMC+.

Werkplek

De afdeling Genetica van het Radboudumc voert onder andere poliklinische behandelingen en diagnostiek van erfelijke aandoeningen uit. De onderzoeksgroepen verrichten baanbrekend onderzoek naar de relatie tussen genen en aandoeningen, in het bijzonder kanker, doofheid, blindheid, verstandelijke beperkingen en aangeboren afwijkingen. De opleiding tot klinisch geneticus in het Radboudumc kenmerkt zich door een sterke persoonsgerichte benadering, uitgebreide mogelijkheden tot profilering en een collegiale open sfeer.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste AIOS met een afgeronde opleiding Geneeskunde en een BIG-registratie. Je bent een echte teamspeler, een goede organisator en heb je aantoonbare interesse in de klinische genetica. Bovendien beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Sollicitatie­procedure

Kom jij het verschil maken voor onze patiënten? Solliciteer vóór 1 november 2022. We nemen daarna snel contact met je op. De eerste gespreksronde vindt plaats op 29 november 2022 in de middag. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Contact

Heb je nog vragen? Neem contact op met dr. Bregje van Bon, opleider Klinische Genetica, of met dr. Yvonne Hoedemaekers, plaatsvervangend opleider, via (024) 365 36 78. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer direct’.

Lees hier meer.

AIOS Klinische Genetica, UMC Utrecht

Als aios draag je zorg voor diagnostiek en counseling bij genetische vragen. Bij voorkeur werk je fulltime; in overleg is een aanstelling van tachtig procent mogelijk. De opleiding tot klinisch geneticus is competentiegericht conform de eisen van het CGS, zie: https://www.knmg.nl/opleiding-herregistratie-carriere/cgs/regelgeving.htm.

Afdeling
Binnen het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis werken klinisch genetici samen met andere medisch specialisten in de diagnostiek en behandeling van erfelijke en aangeboren ziekten. Onze klinisch genetici zijn nauw betrokken bij het vormgeven van de toekomst van het vakgebied. De afdeling Genetica draagt bij aan de opleiding van jong talent, zodat onze klinisch genetische zorg ook in de toekomst van goede kwaliteit zal zijn. We zijn een erkend opleidingsinstituut en verzorgen opleidingen tot klinisch geneticus en laboratoriumspecialist. In 2016 is onze afdeling als eerste van de Nederlandse universitaire medische centra gestart met een coschap klinische genetica voor alle vierdejaars geneeskundestudenten. De afdeling Genetica van het UMC Utrecht is onderdeel van de divisie Laboratoria, Apotheek en Biomedische Genetica en telt meer dan 250 medewerkers. Ons laboratorium voor genoomdiagnostiek maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken.

Profiel
Je hebt aantoonbare interesse in de klinische genetica. Verder ben je communicatief sterk, werk je goed in teamverband en wil je graag jouw horizon verbreden.

Salaris
Het salaris voor deze 100% functie bedraagt ligt tussen de 3649-5037 (schaal 11a artsassistenten) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 46 uur). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van de opleiding. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao universitair medische centra (UMC).

Klik hier voor meer informatie.

Sluiten