Het Erasmus MC zoekt een gepromoveerd (klinisch) geneticus met een academisch profiel en een bewezen track-record in zorg, onderzoek en onderwijs.
Functie inhoud
De Raad van Bestuur van het Erasmus MC zoekt een (klinisch) geneticus voor de kernleerstoel Klinische Genetica tevens afdelingshoofd van de gelijknamige afdeling in het Erasmus MC.
Als arts in opleiding tot specialist (AIOS) word jij in vier jaar opgeleid tot klinisch geneticus.
De klinisch geneticus stelt (syndroom)diagnoses op basis van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. Hij/zij geeft informatie aan patiënten en/of familieleden over de genetische bijdrage aan klachten of verschijnselen bij iemand zelf of in de familie en het belang daarvan voor de gezondheid. De klinisch geneticus stelt de indicatie voor DNA-diagnostiek en bespreekt de voor-en nadelen van het verrichten van DNA-diagnostiek, interpreteert uitslagen van genetische diagnostiek en begeleidt mensen met een (mogelijk) erfelijke aandoening. Het vak is sterk in ontwikkeling, we hebben de laatste jaren een steeds intensievere samenwerking met steeds meer verschillende specialismen. Wij investeren in multidisciplinaire samenwerking.
De patiëntencontacten vinden plaats in het UMCG, op de buitenpoliklinieken in onder meer Zwolle en Leeuwarden, en per videoconsult. Je takenpakket is flexibel en afgestemd op de opleidingseisen MSRC (Kaderbesluit Klinische Genetica) en het landelijk opleidingsplan klinische genetica GENiaal 2.0. Gedurende de opleiding zullen verschillende stages doorlopen worden zoals prenatale diagnostiek, cardiogenetica, oncogenetica, neurogenetica, syndroomdiagnostiek en een wetenschappelijke of klinische verdiepingsstage. Tot de opleiding behoort ook een uitgebreide (genoom)laboratoriumstage. Het volgen van een module in een ander centrum of het buitenland behoort tot de mogelijkheden.
Er zijn twee opleidingsplekken, één met start in de tweede helft van 2022, de ander per 1 januari 2023.
Lees hier meer.
Functie inhoud
Als verpleegkundig specialist geef je voorlichting, adviseer en begeleid je patiënten en hun families bij erfelijkheidsvragen, op het gebied van de oncogenetica. Je neemt de familieanamnese af en stelt een stamboom samen. Je licht de medische aandoening toe, bespreekt de overerving, de uitslagen en gevolgen van erfelijkheidsonderzoek voor de adviesvrager en hun familieleden. Je verricht je werkzaamheden deels zelfstandig en deels in samenwerking met een klinisch geneticus. Naast patiëntenzorg wordt ook een beroep gedaan op andere competenties in de functie van VS (zoals bijdrage aan kwaliteitsontwikkeling, onderwijs en onderzoek)
Werkomgeving
De afdeling Klinische Genetica bestaat uit circa 300 medewerkers en is onderdeel van het thema Sophia. De Klinische Genetica is een dynamisch vakgebied dat zich sterk ontwikkelt door nieuwe technische mogelijkheden. Onze afdeling kent drie subafdelingen: de afdeling voor Genetische Counseling, voor Genetisch Laboratoriumdiagnostiek en voor Research.
De subafdeling Genetische Counseling houdt zich bezig met de diagnostiek van erfelijke aandoeningen en poliklinische erfelijkheidsvoorlichting. De subafdeling bestaat uit circa 70 medewerkers waarvan 4 VS en 1 VIOS. Zij verzorgt counselingen in alle expertises zoals prenatale diagnostiek, erfelijke aangeboren afwijkingen, neuro-, cardio-, en oncogenetica.
De Genetische Counseling wordt gevormd door medisch specialisten (klinisch genetici), verpleegkundig specialisten/ genetisch consulenten en psychologen, daarbij ondersteund door een secretariaat. We werken nauw samen met ons diagnostisch- en researchlaboratorium. De afdeling heeft verschillende samenwerkingsverbanden binnen en buiten het Erasmus MC. Binnen de regio Zuidwest Nederland zijn er diverse buitenpoli’s.
Profiel
Je bent verpleegkundig specialist (Getuigschrift M ANP), en hebt enkele jaren praktijkervaring. Kennis over en ervaring in de klinische genetica is niet vereist. Ervaring in de oncologische zorg wordt gewaardeerd. We verwachten een academisch werk- en denkniveau en de bereidheid om intern de benodigde scholing en/of opleiding te volgen. Omdat je multidisciplinair werkt met andere verpleegkundig specialisten, medisch specialisten en laboratoriumspecialisten, kun je goed samenwerken en heb je een prettige manier van communiceren. Daarnaast ben je in staat om je eigen werkzaamheden goed te organiseren. En belangrijk: veranderingen in het veld zie je als een uitdaging!
Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.
Wat bieden wij
Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.
Inlichtingen en solliciteren
Bel Conny van der Meer, verpleegkundig specialist, 010 703 69 15, voor meer informatie.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Alexandra Goud, recruiter, je graag te woord, 06 256 796 67.
Solliciteer nu via de sollicitatiebutton.
Wat ga je doen
Vanuit de groeiende samenwerking tussen de afdeling Humane Genetica en het Alzheimercentrum op het gebied van klinische zorg en wetenschap, zijn wij op zoek naar een klinisch geneticus met aandachtsgebied neurogenetica. Naast de samenwerking met het Alzheimer centrum is er binnen de neurogenetica een nauwe samenwerking met het expertise centrum voor Neuromusculaire ziekten
en zeldzame bewegingsstoornissen. Je participeert in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van klinische genetica. Je onderhoudt contacten en werkt samen met collegae klinische genetici in binnen- en buitenland. Je neemt op eigen initiatief deel aan nieuw onderzoek en begeleidt studenten en promovendi. Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, het superviseren en opleiden van artsen en physician assistants.
Wat neem je mee
Wij zoeken een enthousiaste collega, die goed in teamverband kan werken. Je denkt graag mee over innovatie op het gebied van de patiëntenzorg en de toekomst van de klinische genetica. Ben jij de betrokken medewerker die klaar is voor een mooie uitdaging in een wetenschappelijke omgeving waar je een bijdrage kan leveren aan onderzoek en de zorg voor onze patiënten, solliciteer dan nu!
Wat bieden we jou
Waar en met wie werk je samen
Je gaat werken op de afdeling Humane Genetica, sectie Klinische Genetica Amsterdam UMC, zowel op locatie AMC als op locatie VUmc. De afdeling verzorgt ongeveer 8.000 erfelijkheidsadviezen per jaar, en ruim 20.000 diagnostische genoombepalingen. Daarnaast wordt er klinisch en basaal wetenschappelijk onderzoek verricht binnen diverse thema’s waaronder neurodegeneratie en functionele genoomanalyse bij hersenziekten, de genetica van complexe ziekten, community genetics & public health genomics. De medewerkers van de locaties AMC en VUmc werken nauw samen en worden door hetzelfde team- en afdelingshoofd aangestuurd. De verwachting is dat de hoofdlocatie van de gehele sectie Klinische Genetica Amsterdam UMC vanaf medio 2022 op locatie AMC zal zijn. Binnen de afdeling Humane Genetica (locaties AMC en VUmc) werken in totaal ongeveer 375 mensen, inclusief laboratoriummedewerkers en wetenschappelijk onderzoekers. In de dagelijkse praktijk omvat het klinische team ongeveer 50 collega’s: 24 klinisch genetici, 12 arts assistenten (niet) in opleiding, physician assistants, genetisch consulenten en casemanagers. Daarnaast zijn er ongeveer 20 poli medewerkers.
Interesse in deze functie
Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Mieke van Haelst, klinisch geneticus/hoofd sectie klinische genetica, telnr 06-50079574 of Floor Duijkers, klinisch geneticus telnr 06-50079576.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Carla Noom, Recruitment Adviseur, via 06-25210185.
Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier wat dit inhoudt.
Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Direct solliciteren via Werken bij Amsterdam UMC| Neurogeneticus Humane genetica
De afdeling Genetica van het UMC Utrecht biedt erfelijkheids- en DNA-onderzoek,counseling en voorlichting. Dat doen we met een team van zeer kundige en betrokken zorgverleners. Binnen het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis werken klinisch genetici samen met andere medisch specialisten in de diagnostiek en/of behandeling van erfelijke en/of aangeboren ziekten. Onze klinisch genetici zijn nauw betrokken bij het vormgeven van de toekomst van het vakgebied.
De afdeling Genetica draagt bij aan de opleiding van jong talent, zodat onze klinisch genetische zorg ook in de toekomst van goede kwaliteit zal zijn. We zijn een erkend opleidingsinstituut en verzorgen opleidingen tot klinisch geneticusen laboratoriumspecialist. In 2016 is onze afdeling als eerste van de Nederlandse UMC’s gestart met een coschap klinische genetica voor alle vierdejaars geneeskundestudenten.
De afdeling Genetica van het UMC Utrecht is onderdeel van de Divisie Biomedische Genetica en telt meer dan 250 medewerkers. Ons laboratorium voor genoomdiagnostiek maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken.
Functieomschrijving
Als ANIOS draag je zorg voor diagnostiek en counseling bij genetische vragen. Je werkt bij voorkeur in een fulltime dienstverband. Eventueel is een aanstelling van 80 of 90 procent mogelijk.
Je zult voornamelijk werkzaam zijn binnen het aandachtsgebied algemene genetica.
Functie-eisen
Je bent afgestudeerd arts of behaalt binnenkort het artsdiploma. Ervaring in de klinische genetica of in een ander klinisch specialisme is een pre.
We hechten veel waarde aan (aantoonbare) interesse in de klinische genetica. De combinatie van uitstekende contactuele eigenschappen, vermogen om in teamverband te werken en een sterke ambitie om uw horizon te verbreden maken je tot een geschikte kandidaat.
Salaris: Schaal arts-assistenten volgens CAO Universitair Medische Centra. Het betreft een contract voor 1 jaar.
Inlichtingen:
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met mw. Iris de Lange, AIOS klinische genetica, telefoon 088 75 53800. Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met het secretariaat P&O, telefoon: 088 75 68182. U kunt uw sollicitatie richten aan mw drs. C.J.M. van der Sijs-Bos, hoofd polikliniek klinische genetica.
Sollicitatiemogelijkheden:
Solliciteren via www.werkenbijumcutrecht.nl geniet de voorkeur.
Schriftelijke sollicitaties per e-mail dienen onder vermelding van het vacaturenummer 2022-1871 voor 20 maart 2022 te worden gericht aan stafsecr-kg@umcutrecht.nl
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 29 maart in de middag
Het Centrum Medische Genetica (CMG) is een sterk groeiende dienst binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en de Universiteit Antwerpen (UA). Het CMG streeft naar kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en voorlichting voor erfelijke en aangeboren ziekten in de ruime regio Antwerpen, gebruik makend van state-of-the-art technieken. In totaal zijn momenteel meer dan 120 medewerkers (artsen, verpleegkundigen, genetische consulenten, onderzoekers, bio-informatici, laboranten, secretariaatsmedewerkers, ...) werkzaam in het CMG. Het CMG is één van de 8 erkende genetische centra in België. Het maakt tevens een onderzoeksexcellentieconsortium uit (GENOMED) binnen de Universiteit Antwerpen. Verder is het CMG betrokken in het Vlaams Netwerk voor Zeldzame ziekten en momenteel lid van drie Europese Referentienetwerken voor zeldzame aandoeningen (BOND, ITHACA, VASCERN). Vanwege een sterk toegenomen vraag naar genetische zorg heeft de dienst behoefte aan een bijkomend arts-klinisch geneticus.
Wat ga je doen?
Wie zoeken we?
Lees hier meer.
RT @nesselrooij: Margreet Ausems in Koffietijd, erfelijk en kanker in de aandacht
RT @Erfocentrum: 3 juni verhuist het @Erfocentrum naar Barchman Wuytierslaan 10 in Amersfoort, zie https://t.co/TpC05SNcJK @VSOPzeldzaam @…
RT @ahoischen: On our way to our „Bertinoro“ course „Clinical Genomics and NGS“ - looking forward to see everyone again in person! @eshgsoc…