6e Up-to-date in erfelijke kanker: 25 jaar Lynch syndroom
Wat is er in 25 jaar tijd toch enorm veel veranderd waar het gaat om onze kennis over het Lynch Syndroom.
Zo is er steeds meer bekend geworden over de genetische oorzaak, is de opsporing en surveillance van mensen met (een erfelijke aanleg voor) het Lynch syndroom multidisciplinair geïmplementeerd via richtlijnen, zijn de scopie technieken verbeterd en zijn de eerste stappen op het gebied van preventieve vaccinatie gezet.
Daarnaast is er een scala aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van detectie, behandeling en preventie die belicht zullen worden door experts uit het gehele land.
Het Lynch syndroom is zeldzaam, maar het gaat wel over heel erg veel mensen die de erfelijke aanleg voor dit syndroom hebben. En dat is zeker het geval wanneer we de krachten in Nederland of zelfs in Europa nog meer gaan bundelen.
Kortom, de laatste stand van zaken rondom het Lynch Syndroom, zowel vanuit klinisch als wetenschappelijk oogpunt, worden in dit nascholingsprogramma aangeboden, zodat u als zorgverlener weer geheel up-to-date bent.
Namens de keten erfelijke tumoren,
Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge, dr. Marjolijn Ligtenberg, dr. Janet Vos, dr. Gwendolyn Woldringh en dr. Wendy van Zelst-Stams
Centrum voor Oncologie Radboudumc
Elk jaar organiseert de American Society of Human Genetics een DNA-day essay contest voor middelbare scholieren. Dit jaar is de opstelwedstrijd weer geopend, de top 10 beste opstellen kunnen kan een geldbedrag winnen. Meer informatie zie: https://t.co/xXTisBD4d6 @GeneticsSociety
RT @Erfocentrum: 35 jaar #Erfolijn; dat hadden we bij de opening in 1988 (door #prinses Margriet) niet kunnen bedenken. Intussen tienduizen…
Aios Susanne Koning @erfelijkheid @radboudumc heeft de Ton van Essenprijs 2023 gewonnen met haar presentatie over 17p13.3! Gefeliciteerd!