Oncologische themadag: 25 jaar Lynch syndroom

donderdag 07 december 2017 09:15 - 18:00

6e Up-to-date in erfelijke kanker: 25 jaar Lynch syndroom

Wat is er in 25 jaar tijd toch enorm veel veranderd waar het gaat om onze kennis over het Lynch Syndroom.
Zo is er steeds meer bekend geworden over de genetische oorzaak, is de opsporing en surveillance van mensen met (een erfelijke aanleg voor) het Lynch syndroom multidisciplinair geïmplementeerd via richtlijnen, zijn de scopie technieken verbeterd en zijn de eerste stappen op het gebied van preventieve vaccinatie gezet.
Daarnaast is er een scala aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van detectie, behandeling en preventie die belicht zullen worden door experts uit het gehele land.
Het Lynch syndroom is zeldzaam, maar het gaat wel over heel erg veel mensen die de erfelijke aanleg voor dit syndroom hebben. En dat is zeker het geval wanneer we de krachten in Nederland of zelfs in Europa nog meer gaan bundelen.
Kortom, de laatste stand van zaken rondom het Lynch Syndroom, zowel vanuit klinisch als wetenschappelijk oogpunt, worden in dit nascholingsprogramma aangeboden, zodat u als zorgverlener weer geheel up-to-date bent.

Namens de keten erfelijke tumoren,
Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge, dr. Marjolijn Ligtenberg, dr. Janet Vos, dr. Gwendolyn Woldringh en dr. Wendy van Zelst-Stams
Centrum voor Oncologie Radboudumc

Sluiten