E-learning moleculaire diagnostiek
Dankzij snelle ontwikkelingen in de moleculaire diagnostiek wordt personalised medicine in de oncologie steeds vaker toegepast. Vanaf 14 augustus 2020 kunt u hierover eene-learning volgen via de website van de NVMO. U krijgt handvatten voor de interpretatie van uitslagen van moleculaire diagnostiek en de vertaling ervan naar uw klinische praktijk. Deze e-learning is gratis toegankelijk. Accreditatie is aangevraagd voor NIV, NVVP en NVALT en VKGN.
Wanneer heeft het meerwaarde om Next Generation Sequencing (NGS) in te zetten? Hoe zet u de uitslagen van Whole Genome Sequencing (WGS), genpanels en andere moleculaire diagnostiek in om tot een optimaal behandelvoorstel te komen? En hoe communiceert u deze uitslagen het beste met uw patiënt? Een multidisciplinair expertpanel bespreekt deze en andere vragen aan de hand van casuïstiek op het gebied van colorectaal carcinoom, mammacarcinoom en prostaatcarcinoom.
Basisbegrippen en minicolleges
Deze e-learning gaat verder dan het standaard multidisciplinair overleg. Naast het gesprek tussen internist-oncologen, klinisch genetici, pathologen en moleculair biologen gaan we ook met u terug naar de basis. Wij spijkeren u bij via een module over de basisbegrippen, die al vanaf 1 augustus beschikbaar is. Het multidisciplinair overleg wordt regelmatig verduidelijkt met minicolleges om uw kennis over diverse moleculaire begrippen te vergroten.
Vragen?
Heeft u al vragen uit uw dagelijkse praktijk over de inzet of interpretatie van moleculaire diagnostiek? Geef ze uiterlijk 14 juli 2020 door via de website van de NVMO. Veel gestelde vragen zullen in de e-learning aan bod komen.
Planning
14 juli vragen insturen
1 augustus module basisbegrippen online
14 augustus e-learning online
Gastenpanel
Dr. Margreet Ausems, klinisch geneticus, UMC Utrecht
Dr. Karin Beelen, internist-oncoloog, Rijnstate ziekenhuis, Arnhem
Dr. Astrid Eijkelenboom, klinisch moleculair bioloog in de pathologie, Radboudumc, Nijmegen
Dr. Gursah Kats, patholoog, UMCG, Groningen
Prof. dr. Miriam Koopman, internist-oncoloog, UMC Utrecht
Dr. Martijn Lolkema, internist-oncoloog, Erasmus MC, Rotterdam
Dr. Paul Roepman, klinisch moleculair bioloog in de pathologie, Hartwig Medical Foundation
Meer informatie
https://www.nvmo.org/e-learning/moleculaire-diagnostiek/
Folders over chromosoom afwijkingen zijn van belang om patiënten van heldere informatie te voorzien. Unique zoekt naar klinisch genetici die zich in willen zetten voor het corrigeren van vertalingen naar Nederlands. Aanmelden kan via: young.geneticist@gmail.com @Unique_charity https://t.co/DfuTDlQ9X0
RT @GeneticAMS: SAVE THE DATE! Op donderdag 14 oktober houdt Prof Lidewij Henneman haar oratie voor de leerstoel Patiëntenperspectief Genet…
Fantastische samenwerking binnen ClinGen waarbij door @jpvantintelen en andere wetenschappers op basis van beschikbare literatuur een overzicht wordt geven van het bewijs welke genen betrokken zijn bij aritmogene rechter ventrikel cardiomyopathie (ARVC) @ClinGenResource 👇 https://t.co/5pE6gIvprN